avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata concediu medical

Bună, am o nelamurire. Am primit concediu medical de joi pana duminica, in contractul meu de munca scrie ca lucrez sambata si duminica, adica am prevazute alte doua zile libere de odihna, nu sâmbăta si duminica. In situatia mea, avusesem deja doua zile libere de odihna in acea saptamana, respectiv luni si miercuri. Angajatorul a platit doar joi si vineri concediul medical, spunându-mi ca sambata si duminica sunt zile nelucratoare. Greșesc eu sau angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:32, 29 Octombrie 2020
Norme de aplicare a OUG 158/2005
art. 57
Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate în zile calendaristice, se plătesc zilele lucrătoare. La stabilirea numărului de zile ce urmează a fi plătite se au în vedere prevederile legale cu privire la zilele de sărbătoare declarate nelucrătoare, precum și cele referitoare la stabilirea programului de lucru, prevăzute prin contractele colective de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediul medical razvan.razvan razvan.razvan Buna ziua, Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ocrainiciuc ocrainiciuc Daca lucrez in program normal in tura continua si imi scot concediu medical in zilele libere conform programului (aceste zile pot fi miercuri si joi) ce se ... (vezi toată discuția)
Plata medical pt angajat in program inegal Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu Stie cineva daca exista vreun precedent, sau alta norma legala, care sa reglementeze plata medicalului pt programe inegale de munca? Mai concret e vorba ... (vezi toată discuția)