avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Sunt importator de produse alimentare in borcan ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Sunt importator de produse alimentare in borcan sigilat de obicei ...

Sunt importator de produse alimentare in borcan sigilat deobicei care deobicei expira in 24-36 luni. Eu cand vand la un distribuitor sau revanzator trebuie sa furnizez declaratie de conformitate?

ceva de genul:

...declaram si garantam pe propria raspundere ca produsele alimentare la care se refera aceasta declaratie, livrate cu factura nr. ....... din data ....... nu pun in pericol viata, sanatatea si sunt in conformitate cu legislatia sanitara, sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor in vigoare.
In conditiile pastrarii in ambalajele originale integre, cu respectarea conditiilor de temperatura si umiditate indicate de producatori pe etichetele originale, produsele expira la datele inscrise pe etichetele originale.

=> sau trebuie sa primim o astfel de declaratie de la producator din Italia si o atasam la factura?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:44, 8 Noiembrie 2020
Legea prevede raspunderea vanzatorului final fata de consumator. Intelegerile dvs cu producatorul exced prevederile legislatiei de protectie a consumatorului. Daca produsele nu sunt etichetate potrivit legii romane, e obligatia vanzatorului s-o faca. Tot el trebuie sa fie in posesia documentelor privitoare la calitate si valabilitate, iar daca certificatele straine nu sunt recunoscute in Romania, sa obtina unele valabile
Produsul vine deja etichetat in limba romana. Trebuie se facem noi o declaratie de conformitate sau producatorul din Italia. Noi pana la urma doar aducem si revindem. Transporta la noi un transportator si de la noi pleaca cu curier. NU INTELEG CE FEL DE DECLARATIE DE CONFORMITATE POT SE EMIT EU CU FIRMA MEA?
dvs declarati ca marfa dvs este conforma cu cerintele sanitare/ sanitar veterinare romanesti. gasiti pe internet o gramada de declaratii. eventual sterpeliti de la concurenta. este responsabilitatea dvs ca firma ce introduce pe piata romaneasca un produs de import. doar n-o sa sustineti ca nu va pricepeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducerea continutului etichetelor de pe produse în limba româna frezii frezii Produsele din import trebuie sa aibe cand ajung pe raft obligatoriu traducerea in limba romana.Cel putin asa stiu eu.Ca multe nu indeplinesc asta,e alta ... (vezi toată discuția)
Declaratie de conformitate - legume vallebv vallebv produc legume si le comercializez prin intermediul unui SRL. Am un client restaurant, care imi cere certificat/declaratie de conformitate. Cum pot obtine ... (vezi toată discuția)
Traduceri etichete produse cosmetice fabiana25 fabiana25 In cazul in care doresc sa comercializez produse cosmetice (ma refer la produse pentru unghii cum ar fi geluri uv, accesorii, etc)cum trebuie sa procedez cu ... (vezi toată discuția)