avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua.Am avut un contract pe perioada determinata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua.Am avut un contract pe perioada determinata de 6 luni ...

Buna ziua.Am avut un contract pe perioada determinata de 6 luni iar angajatorul nu vrea sa îmi elibereze la sfârșit decizia de încetare a contactului de munca !!Nu este necesară ?Iar nota de lichidare mi-o eliberează doar copie.As avea nevoie de un sfat va rog frumos .Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 10 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. HG 905/2017
art.7
.....
(3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, in termen de 15 zile lucratoare de la data solicitarii.
(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata pentru conformitate cu originalul de catre reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator.
....

In speta, formulati o cerere catre angajator prin care solicitati sa va elibereze un exemplar de pe decizia de incetare a c.i.m.


2. HG 905/2017
art.7
.....
(5) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) - (6).

(6) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă.

3. Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta salarii vechime . ma pregătesc sa ... papacostas papacostas Refuz eliberare adeverinta salarii vechime . Ma pregătesc sa ies la pensie am toate actele necesare . Vechimea majoritară o am la o singură întreprindere ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract munca tantzi_t tantzi_t Mi-am dat demisia in 15.02.2018 si nu mi se da decizia de inchidere si fisa de lichidare ( nu stiu daca asa se numesc !!!). Am nevoie de ele pentru Casa de ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare, legislatie sau abuz?! andreyteo andreyteo Salut, am lucrat o perioada pentru o firma privata din Bucuresti, cu contract de munca pe durata nelimitata, dar fara sa primesc fluturasi de salariu sau la ... (vezi toată discuția)