Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Lucrez intr-o institutie publica, birou in care activam doar ...

Lucrez intr-o institutie publica, birou in care activam doar femei si suntem puse sa ne caram hartia pentru xerox, min 5 cutii-maxim 10 cutii pe luna, distanta apreciabla, dintr-o cladire in alta (2 etaje una -2 etaje cealalta).In fisa postului nu avem atributii de administrativ, Avem compartiment administrativ in cadrul serviciului. Am facut informari directorului, cu legislatia privind dreptul muncii, contractul colectiv, ssm.
Nu-l intereseaza sau nu pricepe, ne-a scris ca totul ramane la fel.
Fara sa punem in calcul , ca o parte dintre noi ca avem probleme medicale care atesta ca nu putem ridica greutati dar nu am vrut sa uzam de ele. Consecintele negative indreptate asupra noastra o sa fie....Ce mai putem face legal in asa fel incat compartmentul administrativ sa-si faca datoria si sa ne asigure materialele necesare indeplinirii atributiilor. Am uitata sa precizez , facem parte din compartimentul juridic... . Multumesc, orice sfat conteaza . Toata munca noastra vine listata, daca nu avem hartie ...
Cel mai recent răspuns: adina rus , utilizator 00:10, 25 Noiembrie 2020
Cred ca baxul de hartie poate fi desfacut si transportat sub forma de topuri de 100 coli. Fiecare duce cat poate.

Doamnelor, nu vreau sa fiu rautacios, dar nu este o falsa problema?

Ionut.ion a scris:

O varianta ar fi sa faceti plangere la ITM pentru nerespectarea legislatiei SSM.
La aceeasta puteti atasa si copii de pe fisele de aptitudine in care scrie ca nu aveti voie sa carati greutati peste o anumita valoare...

Problemele mentionate de mine sunt doar o parte din multe altele. Lasand la o parte volumul mare de lucru, listam si 20000 de instiintari odata, se mai pune si problema discriminarii( la celelalte departamente se aduce hartia, ) avem compartiment administrativ care ar trebui sa se ocupe cu asta, si in final , nu vreau sa fiu rea dar nu am trecut in fisa postului asa ceva si nu am facut atata scoala sa car cutii de hartie intre doua cladiri destul de departate , fara a pune problemele de sanatate, Si asta doar din cauza ca esti vertical la locul de munca, Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greutate maxima admisa de manipulat manual in decursul unei zile de munca Mihaela_12 Mihaela_12 Buna ziua! M-ar interesa sa aflu daca exista o greutate maxima admisa a fi manipulata manual in decursul unei zile de munca, de catre o persoana... ... (vezi toată discuția)
E normal asa ceva CRISTIANNECHITA CRISTIANNECHITA Buna ziua sunt angajat in cadrul unei firme incadrat la 8 ore plus pauza 1 ora ziua trecuta masina de servici s-a defectat cursa fiind compromisa si sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sotul meu este angajat brutar și este obligat de ... rita999 rita999 Bună ziua, Sotul meu este angajat brutar și este obligat de patron, de 2 ori pe săptămână să descarce manual câte 5 tone de faina. După asta 3 zile, ... (vezi toată discuția)