avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspect de distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspect de distrugere

Buna seara,

Acum aproximativ 1an si jumatate,ajuns la o trecere de pietoni,m am dat in spate sa nu fiu calcat iar doamna respectiva(soferita)a franat si a oprit,moment in care m am pierdut cu firea si am aruncat cu obiectul pe care il aveam in mana(o bricheta) in geamul de la sofer(fara intentia de aila sparge geamul),acesta spargandu se.un echipaj de politie se afla in zona si am fost luat si dus pt a da declaratie,ca mai apoi si respectiva doamna sa vina si sa declare ca puteam sa ii omor copilul din pantece si ca am luat o piatra si I am lovit acesteia geamul,lucru care nu s a intamplat.nimeni nu a fost ranit sau ceva.Ideea e ca am primit ieri o citatie in care scrie ca trebuie sa ma prezint la sectia respectiva,eu fiind "suspect de distrugere".
De ce scrie suspect si nu inculpat?
Ce se poate intampla ?
Pot scapa de proces?
Daca primesc amenda,voi avea si cazier?daca da,cat timp?
Astept si alte informatii,multumesc frumos.I
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2020
Alworzo, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Exista posibilitatea opririi urmariri penale?

Av. Liviu Voinea a scris:

Initial sunteti suspect,
inculpat ''deveniti'' cand se pune in miscare actiunea penala de catre procuror.

Articolul 253
Distrugerea
(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum și înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Amenda penala se inscrie in cazier minim 3 ani de la plata ei.

Pentru alte informatii angajati-va avocat!



Ajungeti la o intelegere cu persoana vatamata sa isi retraga plangerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Geam spart, ce se poate intampla? tomasb tomasb Buna ziua ! Am o problema , am spart un geam acum o saptamana cand eram in stare de ebrietate destul de avansata dar cat de cat constient , am fost dat afara ... (vezi toată discuția)
Dosar penal in calitate de inculpat costy172 costy172 Ma aflam in timpul serviciului pe tramvai, la patrunderea in intersectie un autoturism m-a depasit pe partea dreapta si a intrat in fata tramvaiului oprind sa ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru incendiere? abcd123445 abcd123445 Care ar fi pedeapsa in Romania pentru o incendiere gen Vikernes? [Fac un referat despre cat ar primi el daca incendierea bisericilor s-ar fi intamplat in ... (vezi toată discuția)