avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua.
In data de 09.08.2012 am produs un accident rutier. Circulam pe banda a 2 -a in apropierea unei treceri de pietoni semaforizata. Soferul din fata mea a franat brusc iar eu, incercand sa il evit virand spre banda 1 am lovit un autoturism care s-a lovit de bordura dupa care a ricosat in fata mea. La aprox 5 m de eveniment, pe trotuar o femeie in varsta a cazut si si-a rupt mana. Precizez ca nici eu nici celalalt nu am lovit pe nimeni si aurovehiculul lovit de mine nu s-a urcat pe trotuar. Pana acum nu am primit nici un proces verbal iar permisul mi-a fost retinut deoarece ei sustin ca se poate incepe urmarirea penala pentru vatamare corporala.
Credeti ca acest caz este pasibil de urmarire penala?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: burghezan , utilizator 11:00, 7 Noiembrie 2012
Cazul este pasibil de urmarire penala chiar daca lovirea doamnei nu s-a produs din cauza accidentului deoarece trebuie avuta in vedere distrugerea din culpa,fapta ce constituie infractiune.Urmarirea penala poate fi inceputa si pentru vatamare corporala din culpa,doar pe parcursul cercetarilor urmand a se stabili cu exactitate toate imprejurarile.
De ce considerati infractiunea de distrugere din culpa? Deoarece am tamponat autovehiculul? Alte pagube nu s-au produs iar tamponarea nu a fost grava (far spart si o pana )si niciun pasager sau soferul nu s-a ranit sub nici o forma.

Va multumesc mult.
daca femeia nu a fost atinsa de niciuna dintre masini nici nu se pune problema sa fie vorba despre vatamare corporala din culpa.
este un simplu accident soldat cu pagube materiale.

Si eu sunt de acord cu dvs. Insa agentul constatator mi-a retinut permisul, nu s-a intocmit niciun proces verbal iar pe dovada inlocuitoare a permisului scrie ca mi-a fost retinut pentru accident cu victima.
Ce as putea eu sa fac sa se incheie acest "dosar"?
Precizez ca am fost chemati la Sectia de Politia in ziua urmatoare evenimentului, dar agentul constatator a zis ca a invitat-o si pe doamna cu pricina la discutii, insa nu s-a prezentat. Dupa spusele dansului eu ar trebui acum sa astept sa ma sune, dar nu stiu daca exista vreun termen legal pana la care politia trebuie sa intocmeasca un proces verbal.
burghezan a scris:

De ce considerati infractiunea de distrugere din culpa? Deoarece am tamponat autovehiculul? Alte pagube nu s-au produs iar tamponarea nu a fost grava (far spart si o pana )si niciun pasager sau soferul nu s-a ranit sub nici o forma.

Va multumesc mult.


Credeam ca daunele au fost mai serioase.In cazul dvs. nu s-ar impune inceperea urmaririi pt distrugere din culpa deoarece este mai mult decat evident ca fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni.
Totul depinde acum de raportul de cauzalitate dintre accident si ranirea doamnei.

Alte discuții în legătură

Accident rutier pe trecerea de pietoni paulpaul60 paulpaul60 Ieri , am fost implicat intr-un accident cu victime. Victima a fost un copil, in urma impactului copilul nu a fost lovit asa tare, deoarece eu l am avut in ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala bertha37 bertha37 In urma cu 5 zile am produs un eveniment rutier, am lovit din spate o masina parcata, in fata acesteia aflandu-se o persoana care s-a constituit in victima a ... (vezi toată discuția)