avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire - codebitor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire - codebitor

Buna ziua,

Sunt intr-o situatie critica si sper sa gasesc o cale in urmatoarea situatie:
Am ajutat un amic acum ceva timp(apraope 3 ani in ruma) sa obtina un credit(el a beneficiat de tot creditul). Eu sunt doar codebitor(asa apare trecut in acte,eu stiam ca sunt girant, am avut o surpriza in legatura cu acest lucru), creditul este pe numele lui. Intrucat nu ma pricep in astfel de situatii(eu nu am vreun credit pe numele meu si nici nu am fost implicat in astfel de procese), nu am bagat de seama ca se poate ajunge aici, si de fiecare data cand banca ma suna sa imi spuna ca nu s-a platit rata si sunt restante, eu luam legatura cu amicul in cauza si ii aduceam la cunostinta, el doar linistindu-ma ca stie, ca o sa le plateasca si tot asa.
S-a ajuns destul de departe cu acest credit, si anume la executare silita. Din salarul meu, s-a facut o poprire de 1/3, iar acum eu platesc in fiecare luna acesti bani catre banca. Amicul meu tot insista sa mai am rabdare si ca situatia se va rezolva dar m-am cam saturat de acest "dus cu zaharelul" (de cand a inceput poprirea de 5 luni nu am vazut nici un ban inapoi) si as dori sa va intreb ce pot face in aceasta situatie?

As vrea sa scap de acest chin financiar si psihologic, a inceput sa ma streseze foarte tare, sa nu mai dorm noptile, sa imi cada parul etc.

Cu vorba buna nu cred ca o voi rezolva vreodata, deci ce as putea face pe baza legilor sau cum as putea sa ies din aceasta situatie pe cale legala,juridica etc?

Mentionez un lucru important: amicul meu din cauza pandemiei a ramas si fara job, dar acum de o luna de zile s-a reangajat. Intrebarile mele sunt multe, dar nu vreau sa va pierd timpul cu disperarea mea. As vrea doar sa stiu daca el are poprire ca si mine sau daca eu pot scapa de poprire in vreun fel sau daca stiti voi alta solutie.

Astept cu nerabdare un raspuns cu o solutie,
Multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: Stefantudoran , utilizator 10:45, 7 Decembrie 2023
Tardiv sa mentionez ca trebuie sa cititi cu atentie tot ce semnati si daca nu intelegeti ceva - intrebati inainte.

Probabil ca amicul dvs. are poprire pe salariu, sau daca nu are, va avea.

Dvs. puteti sa aduceti la cunostinta executorului ca amicul s-a angajat si acesta va transmite catre angajator adresa de infiintare a popririi.

Singura sansa pe care o aveti dvs. este de a recupera banii de la amic - pe calea instantei de judecata.
Va multumesc pentru raspunsul rapid si la subiect;

Executorul poate ridica poprirea mea(a codebitorului) daca este anuntat de catre debitor ca s-a angajat si ca isi asuma plata in continuare a obligatiilor financiare asupra bancii?
Bună ziua am si eu o intrebare tatal meu a fost inplicat intro problema la ajyatat pe finul nostru sa achizitioneze o masina prin banca a cerut buletin si permis ca sa il puna sofer si la pus codebitor fara sa stie si de cateva lunu i sa pus poprire pe salariu si plateste ratele masinii masina a fost instrainata de finu catre socrul lui si nu putem sa ne intelegem ce este de facut sa recuperam baniii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca girant, am ajuns sa platesc poprirea, adica implicit imprumutul Alexandru Coparca Alexandru Coparca Buna ziua, Sunt intr-o situatie critica si sper sa gasesc o cale in urmatoarea situatie: Am ajutat un amic acum ceva timp(cam 2 ani de zile) sa obtina un ... (vezi toată discuția)
Poprire - schimbare angajator Alexandru Coparca Alexandru Coparca Buna ziua, Va cer o informatie in legatura cu urmatoarea situatie: Un amic a imprumutat o suma de bani de la banca si nu a mai platit ratele. Eu fiind ... (vezi toată discuția)
Datorii banca, poprire lauracatoi2006 lauracatoi2006 Buna seara, am si eu ma multe intrebari la care sper sa primesc niste raspunsuri, daca se poate. Sa va explic situatia mea: am un credit la care sotul este ... (vezi toată discuția)