inchiriere apartament si casa. am un apartament care doresc sa il dau in chirie si mai am 2 case in acceasi curte[ o casa in care locuiesc eu ,iar o casa pe care doresc sa o dau inchirie. a .cum este cel mai bine sa dau spre chirie un apartament? dar si una din case? cu contact de inchiriere? b.poate chiriasul sa schimbe yala la apartament sau casa fara acodul meu? poate sa subinchirieze apartamentul sau casa? daca nu plateste intretinerea[ are restante la gaz,curent] cum pot sa il fac ca sa le plateasca? sau in cazul in care strica ceva din casa ce ii pot face[cum recupar paguba]? c. exp: daca uita gazul deschis sau din greseala uita o lumanare aprinsa si ia foc casa. ce pot sa ii fac la chirias? daca chiriasul nu are bunuri pe numele sau. cum il pot executa silit incaz de dezastru? daca el doreste sa subinchirieze [altei persoane] casa care o are in chirie , avand in vedere ca casa este in curtea mea , poate face acest lucru? daca eu sunt proprietar in curte si nu accept ca alte persoane[ dubioase] pe care chiriasii le aduc sa intre in curtea mea fara acordul meu? sau trebuie sa accept obligatoriu deoarece asa vrea cel care asa vrea chiriasul.
tot ce vreti si ce nu vreti si cum vreti sa se intample, va trebui stipulat in contractul de inchiriere, mergeti la avocat sa il redacteze.
ar fi bine sa aveti asigurare, ca degeaba va fi vinovat in caz de foc, daca nu are de unde sa platesca pagubele.
Chirias in anl
rutheea
Buna ziua,
va rog sa ma sfatuiti intr-o problema ce ma apasa cumplit. Locuiesc intr-o locuinta anl impreuna cu copilul. Din cauza unei situatii dramatice in ... (vezi toată discuția)