avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna seara! Am construit o casa (autorizatia de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna seara! Am construit o casa (autorizatia de constructie e ...

Buna seara! Am construit o casa (autorizatia de constructie e scoasa pe numele meu si al tatalui meu) pe terenul parintilor mei. Casa e terminata in 2010 si procesul verbal de receptie finala e doar pe numele meu. Acum am ajuns ca parintii mei sa "isi insuseasca" aceasta casa zicand ca nu imi da voie sa mai locuiesc acolo. M au scos afara din casa. Intrebarea mea este : daca eu platesc impozit de 10 ani pe imobil si 650 metri patrati de teren, pot face uzucapiune?
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2021
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Christos , utilizator 20:40, 18 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Ce as putea sa fac in acest caz?

trandafir2 a scris:

Nu.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce urmariti. O actiune in revendicare. Evacuarea parintilor.
Nu stiu. Dvs stiti ce vreti, ca nu reiese din mesaj ce doriti.
Spre exemplu, stiu un baiat, care in aceeasi situatie cu a dvs, a plecat si si-a facut alta casa.
Buna seara! Recapituland, eu am procesul verbal de receptie finala doar pe numele meu, autorizatia de constructie e pe numele meu si al tatalui meu, pamantul este al parintilor..... Acum ei zic ca este totul pe numele lor. As dori sa stiu cat si cui apartine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi atacat certificatul de mostenitor rezultat in urma succesiunii ca urmare a decesului tatalui meu de catre bunicul si unchii mei{tatal si fratii defunctului} ionutcodreanu ionutcodreanu Anul acesta in luna martie tatal meu a decedat,iar in luna septembrie a facut succesiune in urma careia a rezultat certificatul de mostenitor si mostenirea ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa fara receptie buna ziua, as avea nevoie de un ... renattacarmen renattacarmen Mostenire casa fara receptie Buna ziua, as avea nevoie de un sfat: in urma decesului tatalui meu a ramas casa+teren, din pacate casa nu are facuta ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)