avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Datorita unei urgente s-a hotarat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Datorita unei urgente s-a hotarat inlocuirea coloanei ...

Buna ziua. Datorita unei urgente s-a hotarat inlocuirea coloanei de apa rece si apa calda la o scara. Un apartament nu a deschis usa deloc desi au fost anuntati conform legii 196/2018 iar un altul avea acoperita de faianta nisa prin care se intevine la tevile comune,nepermitand spargerea faiantei. Am facut din partea asociatiei sesizare catre primarie ...iar raspunsul care a venit dupa o luna si ceva chiar daca am scris ca este o situatie urgenta si ce credeti ...ne trimit in instanta sa depunem ordonanta presidentiala. Asta pe langa faptul ca ne citeaza articole din lege pe care de altfel le stiam si care au fost afisate la avizier odata cu anuntul de lucrare . Urgenta a ramas ...avem 2 apartamente inundate si unul sta cu galetusa la tevi . Va rog daca se poate sa imi spuneti ce putem face in aceasta situatie ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Danielcc , utilizator 23:30, 12 Ianuarie 2021
Ati primit deja raspuns de la primarie daca nu va intelegeti pe cale amiabila.
Atat timp cat asociatia de proprietari a parcurs procedura legala ,a informat despre interventie asupra partii comune condominiu,iar parte dintre proprietari refuza sa permita accesul reprezentantilor asociatiei de proprietari,pentru solutionare ,tehnic se dezafecteaza vechea instalatie se introduce noua instalatie,urmand ca acei proprietari sa faca bransarea la noua instalatie cand vor aprecia necesar
Introducerea noii instalatii se poate face doar intrind (si) in locuintele proprietarilor ce refuza acum.
Buna ziua. Schimbarea coloanelor se poate face numai intrand in fiecare locuinta . Este adevarat ca am urmat procedura legala,dar ce folos ...Primaria ne spune ca ei nu pot interveni si ca trebuie mers la tribunal. Legea 196/2018 spune ca pot fi amendati daca nu permit accesul....ce institutie ii poate amenda ? Primaria nici macar nu a luat legatura cu ei sa le explice ca sunt obligati sa permita accesul ...Multumesc
Articolul 102 din legea 196/2018
(1)Urmatoarele fapte constituie contraventii, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat sa constituie, potrivit legii penale, infractiuni:
....................
d)nerespectarea de catre proprietari a prevederilor art. 31 alin. (1);
.....................
(2)Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a)faptele prevazute la alin. (1) lit. d), f) si k), cu amenda de la 500 lei la 3.000 lei;
..................
(4)Constatarea contraventiilor prevazute la alin. (1), facuta la sesizarea oricarei persoane interesate sau din oficiu, precum si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare se fac dupa cum urmeaza:
.............................
b)de catre primari sau de imputernicitii acestora sau de catre Politia Locala in cazul faptelor prevazute la alin. (1) lit. a)-e), i)-m) si o)-s);

Deci tot primaria trebuie sa-i amendeze, prin angajatii de la politia locala.

Articolul 31
(1)Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociatiei de proprietari, proprietarul este obligat sa permita accesul presedintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului si al unei persoane calificate in realizarea lucrarilor de constructii/reparatii, dupa caz, in proprietatea sa individuala, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuala. Fac exceptie cazurile de urgenta cand termenul pentru preaviz este de 24 de ore.
(2)In cazul in care proprietarul nu permite accesul in proprietatea sa, in conformitate cu prevederile alin. (1), acesta raspunde civil si penal, dupa caz, pentru toate prejudiciile create proprietarilor afectati, in conditiile legii.

Daca primaria nu v-a ajutat, tot in instanta e solutia.




Alte discuții în legătură

Refuz acces in apartament pentru efectuarea reparatiilor de catre ... ancutica ancutica Refuz acces in apartament pentru efectuarea reparatiilor de catre Asociatia de Proprietari. Se poate face o actiune la urgenta? prin care sa fie obligat sa ... (vezi toată discuția)
Lege nr. 196/2018 din 20 iulie 2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor. MARNUC MARNUC Buna ziua. Am o intebare legata de aceasta lege. Cine sau ce autoritate este respunzatoare cu aplicarea de contravenții și sancțiuni prevazute la ART. 102 ... (vezi toată discuția)
Poate cineva sa ma sfatuiasca cum putem avea acces intr-un apartament ... craiova3 craiova3 Poate cineva sa ma sfatuiasca cum putem avea acces intr-un apartament din asociația de proprietari, dacă acesta nu deschide nici la solicitarea comitetului ... (vezi toată discuția)