avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In ziua de 16-01-2021 jurul orelor 18:00 am fost ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In ziua de 16-01-2021 jurul orelor 18:00 am fost retinut pe strada ...

In ziua de 16-01-2021 jurul orelor 18:00 am fost retinut pe strada de mai multi agenti ai Politiei din care unul s-a prezentat ca D. C. care fara a-mi prezenta vreun motiv m-au agresat fizic, m-au cautat prin buzunare si prin bunurile personale, mi-au aruncat bunurile personale pe jos, mi-au interzis prin forta sa folosesc telefonul pentru a-i inregistra si mi-au sustras prin forta bunuri personale. Dupa ce probabil au observat ca exista martori la fapta lor s-au indepartat si am reusit sa-i inregistrez in acest timp.
Motivul pe care mi l-au prezentat pentru retinere este ca am fost acuzat de un vecin ca i-as fi aruncat pietre sau petarde pe casa.
Acest vecin a fost anterior numit de mine intr-o sesizare pentru tulburarea linistii publice si o alta pentru amenintare, pentru care am prezentat probe video-audio, la care Politia a raspuns prin adresa nr. 9/28442 din 16.12.2020 in care au ignorat in mod ilegal fapta penala comisa de acel vecin si au refuzat sa ia masuri conform legii.
De asemenea agentul D. C. este cercetat in dosarele penale deschise in urma sesizarii mele impotriva unor abuzuri anterioare.
Dupa consumarea abuzului am reusit sa apelez 112 unde am fost insultat si mi s-a inchis telefonul. A fost nevoie sa sune altcineva la 112 ca sa-mi apara apoi la usa alti politisti care m-au chemat pentru data de 21-01-2021 la sediul Politiei.
Deasemenea am fost informat ca inainte si dupa consumarea abuzului lucratorii de politie discutau ca "intre prieteni" cu cel care m-a acuzat calomnios, acelasi care m-a amenintat in public.
Deasemenea pentru intervalul de timp in care sunt acuzat ca as fi comis tulburarea linistii publice din intamplare detin probe audio-video care-mi dovedesc nevinovatia. In plus se pot consulta inregistrarile camerelor video prezente pe traseul meu in acel timp.

Acel agent D. C. si ceilalti 6 sau 7 cu care era in grup sunt liberi sa faca ce vor. De 2 ani. Pentru ca i-am deranjat cu castigarea in instanta a unei contestatii la o amenda abuziva. Individul care m-a amenintat si e evident cunostinta a agentilor a facut si un denunt calomnios impotriva mea, iar maine 20-01-2020 se judeca contestatia la amenda.

Ce pot sa fac? Mi-e frica sa ies din casa. Mi-e frica sa iasa din casa un alt membru al familiei. Am trimis plangeri online, Parchetul a deschis dosar de cercetare impotriva agentului, dar intre timp e liber sa intimideze martori.
Nu am bani de avocat sau de dat in judecata. Ce se poate face?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Raspuns ambiguu la plangere politie, pentru aruncare petarde in curte Doru Radu Doru Radu Dupa ce un vecin mi-a aruncat 6 nopti la rand petarde in curte, in momentul cand am avut martori in 2 nopti, chem politia si fac o plangere. Raspunsul ... (vezi toată discuția)
Peste 2 ore vine executorul judecatoresc-urgent ANDREI2002 ANDREI2002 Buna ziua. executorul judecatoresc are dreptul sa ma ameninte ca in vederea executarii silite va intra in casa parintilor mei chiar si daca nu suntem ... (vezi toată discuția)
Creez materiale audio-video a căror realizare produce, uneori, destul de mult zgomot, iar vecinii m-au reclamat la poliție. care e programul de liniște la bloc? MattBiker MattBiker Buna ziua! In primul rand, m-ar interesa care este intervalul (programul) de liniste pe care trebuie sa il respect ca locatar intr-un bloc. In al doilea ... (vezi toată discuția)