avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Raspuns ambiguu la plangere politie, pentru aruncare ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Raspuns ambiguu la plangere politie, pentru aruncare petarde in curte

Dupa ce un vecin mi-a aruncat 6 nopti la rand petarde in curte, in momentul cand am avut martori in 2 nopti, chem politia si fac o plangere. Raspunsul politiei: "in urma verificarii celor sesizate..., s-a constatat ca acestea se confirma, persoana reclamata fiind sanctionata contraventional cu amenda"
Nu trebuia sa spuna pentru ce incadrare a faptei si cuantumul amenzii? Acest raspuns ma nemultumeste!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Doru Radu , utilizator 09:03, 16 Ianuarie 2020

Nu. Daca vecinul d-voastra se duce la politie si le cere sa ii comunice toate amenzile primite de d-voastra si cuantumul lor vi se pare normal sa le primeasca?

Ei v-au raspuns ca au luat masuri si l-au sanctionat.
Daca sunt sanctiuni pentru cauze din care vecinul nu este parte, nu, dar daca sunt sanctiuni din care vecinul este parte, mi se pare normal sa stie! De unde stiu eu ca mi s-a facut dreptate? Intr-o instanta, se specifica clar in raspuns, unde se regaseste fapta si care este sanctiunea pentru aceasta.
Am motive sa cer acest lucru, pentru ca din momentul in care agentii au venit sa-mi ia declaratia, mi-au spus ca va primi sanctiune pentru tulburarea linistii publice, neputand sa-i dea amenda pentru petarde, ca nu stiu de ce categorie au fost. Daca-i asa eu vreau sa-l chem in instanta, pentru ca am fost amenintat cu aceste petarde, si nu poate fi tulburarea linistii publice, ca si cum ai fi pus muzica mai tare!
De pe site-ul politiei romane: "Răspunsul la petiţie trebuie să includă şi temeiul legal în baza căruia a fost formulată soluţia comunicată"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru tulburarea linistii publice oliviagabi oliviagabi Mama mea a primit o amenda pentru tulburarea linistii publice in baza unei reclamatii scrise facute la politie de catre vecinii de sub ea. A venit politia ... (vezi toată discuția)
Tablou electric din scara blocului leo57 leo57 Am o vecina care tot ma deranjeaza venind la usa zicand ca e deranjata de muzica mea, ba mai mult a chemat si politia odata si am primit avertisment.. precizez ... (vezi toată discuția)
Vecini deranjanti e posibil ca locuind intr-un bloc cu 4 etaje, vecinii de la etajul anterior mie sa asculte muzica atat de tare incat eu, la mine in apartament sa disting ... (vezi toată discuția)