avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare ONG

Buna ziua,
Un SRL, care este deținut 100% de un ONG.
Poate SRL-ul sa facă o sponsorizare ONG ului de care este deținuta 100%?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:11, 3 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu exista o interidctie expresa in acest sens, dar opinez ca NU poate legal face asta, pentru ca legea interzice expres sponsorizarile reciproce, si atunci ar trebui considerat, pe argumentul de interpretare logica "a fortiori" ca e interzisa si sponsorizarea structurii care controleaza sponsorul... De verificat si consedintele fiscale - daca se ajunge ca prin asta statul sa incaseze mai putine venituri ( a se vederifica impozitul pe profit sau pe veniturile microintreprinderilro respectiv impozitul pe dividende) cel mai probabil si organele fiscale vor considera ca nu e OK, ca firma trebuia sa dea altui ONG ce putea da ca sponsorizare, in rest sa plateasca impozitele, si profitul net ramas sa il dea ca dividende ONG-ului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati?! camiha camiha Va supun atentie urmatoarea speta: Din Consiliul Director al unei ONG face parte o SRL, avand calitatea de PRESEDINTE Reprezentul legal al SRL-ului este ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate între calitatea de sponsor și cea de membru ong Depeta1 Depeta1 Incompatibilitate între calitatea de sponsor și cea de membru al consiliului director al unui ONG Buna seara, daca ai un IMM, poți fi și membru cu ... (vezi toată discuția)
Asociație Ana231 Ana231 Buna ziua! Sunt acționar minoritar intr-o firma (10%) și împătimită a motocicletelor in timpul liber. Doresc sa înființez o asociație pentru pentru ... (vezi toată discuția)