avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La masuratorile facute de topometrist la cadastrul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La masuratorile facute de topometrist la cadastrul gratuit care ...

La masuratorile facute de topometrist la cadastrul gratuit care se desfasoara la mine pe strada nu au fost luata in masuratoare fisia de 60 cm in spatele casei pe motiv ca este construit de catre vecin a unei cladiri si mi se spune ca aceasta fisie de 60 cm in spatele casei nu mai este a mea ci ii revine vecinului cu constructia pentru ca este facuta mai de mult timp iar eu nu am revendicat-o Culmea este ca vecinul este acum de acord cu topometristul Cum pot ca in cadastrul nou sa primesc acea fisie la cine trebuie sa ma adesez ?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 18:21, 2 Februarie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
In primul rand, atrageti atentia topometristului (si primarului localitatii) ca in conformitate cu art. 13, al. 14^2 din Legea 7/1996:
(14^2) Răspunderea pentru corectitudinea întocmirii documentelor tehnice ale cadastrului și pentru corespondența acestora cu realitatea din teren, precum și pentru identificarea limitelor imobilelor pe vechile amplasamente în concordanță cu actele juridice puse la dispoziție de deținători revine persoanei autorizate să execute lucrări de specialitate și primarului în calitate de președinte al comisiei locale de restituire a proprietăților funciare.

Daca nu rezolvati in alt mod (si daca demersul merita) va trebui sa il chemati pe vecin (si in subsidiar si pe topometrist si pe primar) in judecata pentru a contesta inscrierea din cartea funciara si sa notati existenta litigiului in cartea funciara a vecinului. Trebuie sa faceti asta in termen de maximum 3 ani de la data la care proprietatea (inclusiv fasia de 60 cm) s-a intabulat pe numele vecinului. Daca ramanei in pasivitate mai mult de 3 ani vecinul devine proprietar "cu acte in regula" si pe fasia de 60 cm:
(7) În toate cazurile în care s-a notat posesia în cartea funciară, dreptul de proprietate va putea fi intabulat ulterior, în următoarele condiții:
a) din oficiu, la împlinirea unui termen de 3 ani de la momentul notării în cartea funciară, dacă nu a fost notat niciun litigiu prin care se contestă înscrierile din cartea funciară. În acest caz, prin derogare de la reglementările referitoare la uzucapiune, dreptul de proprietate se consideră dobândit prin efectul legii și de la data împlinirii acestui termen, fără nicio altă justificare sau procedură;
Din pacate am oferit actele topometristului dar acesta a spus ca el este obligat sa masoare parcelele ingradite cu toate ca i-am explicat ca prin legea disciplinei in constructii mie imi revine acea fisie .Orice imobil se construieste legal la o anumita distanta de limita proprietatii ,
.Mentionez ca fiica vecinului lucreaza la primarie si tatal ei este consilier . Parerea dv. mai am o sansa de a evita instanta ?

Nu stiu ce sa va raspund si merg mai mult pe presupuneri: as incerca sa iau legatura cu un al doilea cadastrist sa vad daca imi poate actualiza documentatia sau daca imi poate face o documentatie separata pe fasia de 60 cm.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@morariu Nu se poate nimeni pronunta transant, DA sau NU atat timp cat nu are toate datele! Un exemplu: ati cumparat imobilul? Cand l-ati cumparat, constructia vecinului exista sau a ridicat-o ulterior? fiica vecinului lucreaza la primarie si tatal ei este consilier Mai pe scurt, vecinul este consilier la primarie? La ce increngatura de pile/relatii/cumetrii este peste tot.... Succes!

Alte discuții în legătură

Salutare! părinții mei dețin un teren intravilan pe care este ... Shurubelu Shurubelu Salutare! Părinții mei dețin un teren intravilan pe care este o construcție! Terenul este primit moștenire iar în actul de donație scrie \"teren cu ... (vezi toată discuția)
187 mp in cadastru mai mult decat in titlul de proprietate alberta33 alberta33 Buna ziua, Din cadastrul unui teren reiese ca am cumparat un teren cu 187 mp mai mult decat in titlul de proprietate, dar automat actele au fost facute pentru ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)