avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... 187 mp in cadastru mai mult decat in titlul de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

187 mp in cadastru mai mult decat in titlul de proprietate

Buna ziua,
Din cadastrul unui teren reiese ca am cumparat un teren cu 187 mp mai mult decat in titlul de proprietate, dar automat actele au fost facute pentru cat se preciza in titlul de proprietate. Terenul nu a fost intabulat, asta urma sa fac acum cand am observat aceasta stare de fapt. Ce pot sa fac in cazul acesta? Va rog mult astept un ajutor cat de mic de specialitate de unde sa incep demersurile pentru clarificare.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alberta33 , utilizator 08:38, 29 Martie 2012
Este necesar sa formulati o actiune in rectificarea C.F. in temeiul art. 35 din legea nr. 7/1996 "in cazul in care cuprinsul cartii funciare nu corespunde, in privinta inscrierii, cu situatia juridica reala, se poate cere rectificarea acesteia".


Interesanta lamurire. Ce sa rectifice stimate domnule consilier, daca terenul nu este intabulat, daca nu are carte funciara? Scuze ... dar ma doare ... ca specialist...
Faceti documentatia pentru prima intabulare.... inscieti-va in cartea funciara cu ce ati cumparat. Era frumos ca atunci cand ati dorit sa cumpartati sa faceti o documentatie reala a ceea ce ati fi voit sa cumparati.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Cu scuzele de rigoare ... Referirea mea era la un teren intabulat. Multumesc pentru observatie :coffee:
Ma scuzati, nu am inteles exact de unde anume sa incep demersurile. Ar fi minunat sa-mi mai spuneti o data va rog. Referitor la acte terenul s-a cumparat fara cadastru pe care l-am facut ulterior si asa a reiesit diferenta aia de mp. Ideea este ca probababil toti vecinii nostri au aceeiasi problema pt ca se pare ca imprejmuirea terenului a fost facuta succesiv de catre toti si toti s-au extins catre un drum din spate. Asa e dintotdeuna acolo se pare. Doar ca eu vreau ca tottul sa fie in regula cu actele mele, nu mai conteaz cum s-a procedat sau altceva.
Intabularea se face numai pe suprafata inscrisa in titlul de proprietate pntru toti vecinii. Extinderea despre care vorbiti este pe un alt numar cadastral . Pentru acel numar cadastral, la efectuarea documentatiei de intabulare, se va inregistra un minus de suprafata.

Documentatia pentru intabularea dreptului de proprietate asupra unui imobil neinscris in cartea funciara (teren/teren+constructie) cuprinde:
- cererea de solicitare informatii şi conventie;
- cererea de receptie şi inscriere;
- declaratia pe proprie raspundere cu privire la instrainarea şi identificarea imobilului masurat;
- descrierea lucrarilor topografice şi geodezice;
- plan de incadrare in zona;
- plan de amplasament şi delimitare a imobilului;
- extras din planul parcelar avizat pentru conformitate de primar, daca este cazul;
- relevee pentru constructiile care au mai multi proprietari sau la solicitarea proprietarului;
- tabel de mişcare parcelara cu indicarea situatiei actuale din titlul de proprietate şi a situatiei viitoare, cu atribuirea numarului cadastral pentru fiecare imobil din titlu;
- calculul suprafetelor;
- descrierile topografice ale punctelor noi din reteaua de indesire şi ridicare;
- dovada platii tarifelor pentru receptie şi inscriere in cartea funciara;
- actul de proprietate (copie legalizata);
- certificatul fiscal;
- copie dupa actul de identitate

Alte discuții în legătură

Suprafata diferita intre acte si teren van_allen78 van_allen78 În urmă cu câtiva ani am cumpărat un teren de 20 de ari de la un vecin.Acel vecin îşi împărţise terenul în două -o parte cumpărată de mine şi ... (vezi toată discuția)
Bună seara! vreau să cumpăr un teren extravilan în suprafață ... Adriana BCE Adriana BCE Bună seara! Vreau să cumpăr un teren extravilan în suprafață de 1100 mp, situat în continuarea imobilului intravilan CC și arabil- proprietatea mea. ... (vezi toată discuția)
Terenul agricol nu este inscris in cartea funciara psilemangalia psilemangalia Dupä o succesiune terenul agricol a fost dat la o asociatie sä äl lucreze.Cät timp ai la dispozitie sä äl intabulezi si sä äl änregistrezi än Cartea ... (vezi toată discuția)