avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Sotul ...

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Sotul a fost bolnav covid, izolat la domiciliu. In perioada respectiva a lucrat de acasa. Pe 14 dec s-a intors la serviciu iar pe 17,intrucat cu o seara inainte s-a simtit rau, a anuntat prin email ca nu poate ajunge, are nevoie sa mearga la medic. E mustrat ca nu a anunțat inainte si ca nu parea bolnav. La 3 ore de la acest sch de mailuri, primeste mesaj pe whatsapp sa duca laptopul si telefonul si sa isi incheie contractul. Primeste medical pe 17-23 dec. Ziua de salariu este pe 15,pe 18 incaseaza toata firma, el nu. 24 dec merge la serv, preda bunurile, cum i s-a cerut dar refuza sa semneze decizia de concediere, o solicita prin posta. Pe 28 se prezinta la serviciu dar nu i se permite accesul in firma. Intreaba pe mail motivul, nu primește rasp. E si ziua in care primeste, in sf salariul. Decizia de concediere e pe motiv de restructurare post insa consideram ca au actionat abuziv Dorim sa contestam in instanta aceasta decizie. Va rog sa imi spuneti, din cele relatate mai sus, care ar fi sansele de castig. Mentionez ca salariul pe decembrie nu a fost primit in intregime, nu cunoaștem motivul pentru care a primit mai putin pentru ca angajatorul refuza comunicarea.
Va mulțumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:59, 30 Ianuarie 2021
Bună dimineața!

Angajatorul trebuie să respecte drepturile salariatului, inclusiv drepturile prevăzute în cazul concedierii.
Contestați decizia de concediere.

Care este data incetarii c.i.m. ?

Multumesc pentru raspuns! Da, am vrea sa contestam decizia dar sa stim ca avem sanse de castig... M-ati putea ajuta cu o adresa de e-mail, sa va pot descrie pe larg situatia?
Alexandra Dogaru a scris:

Bună dimineața!

Angajatorul trebuie să respecte drepturile salariatului, inclusiv drepturile prevăzute în cazul concedierii.
Contestați decizia de concediere.



Decizia de concediere a fost intocmita cu data de 22.12.2020, comunicata pe 24.12.2020. Nu are preaviz eliberat in prealabil, este prezentat dreptul la preaviz de 20 de zile in cadrul deciziei...

Cornel Vasile a scris:

Care este data incetarii c.i.m. ?

Ce articol este mentionat la incetarea c.i.m. ?

Alte discuții în legătură

Notificare concediere ioannanice ioannanice Am o intrebare, in cazul concedierii: ce se intampla daca pe 11.01.2016, de exemplu, primesc notificare de concediere cu data de 31.12.2015? Eu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
salariata care revine din cic-punct de lucru desfiintat roxana69 roxana69 In cazul unei salariate care revine din CIC, dar punctul de lucru s-a desfiintat cu 2 ani in urma (concediere colectiva) mai trebuie respectat termenul de ... (vezi toată discuția)