avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost concediat! In drept... Art.65 alin.1 Codul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost concediat! In drept... Art.65 alin.1 Codul muncii. Adica ...

Am fost concediat!
In drept... Art.65 alin.1 Codul muncii. Adica post desfiintat.
In fapt... Am fost anuntat verbal sa nu mai vin la munca.Dupa 3 zile mi-au dat decizia de desfacere a contractului de munca si adeverinta pt. Oficiul de somaj.
Preaviz nu mi-au dat!
Daca dau firma in judecata,am sanse de castig?

Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021
iuliu.arnautu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 9 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înalta Curte de Casație și Justiție - Completul competent să judece recursul în interesul legii a statuat:
1. În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 78 din Codul muncii cu referire la art. 75 alin. (1) din același cod, neacordarea preavizului cu durata minimă prevăzută de art. 75 alin. (1) din Codul muncii, republicat, respectiv cu durata cuprinsă în contractele colective sau individuale de muncă, dacă aceasta este mai favorabilă angajatului, atrage nulitatea absolută a măsurii de concediere și a deciziei de concediere

2. În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 76 lit. b) din Codul muncii, raportat la dispozițiile art. 78 din același cod, lipsa din cuprinsul deciziei de concediere a mențiunii privind durata preavizului acordat salariatului nu este sancționată cu nulitatea deciziei și a măsurii concedierii atunci când angajatorul face dovada că i-a acordat salariatului preavizul cu durata minimă prevăzută de art. 75 alin. (1) din Codul muncii sau cu durata prevăzută în contractele colective sau individuale de muncă, în ipoteza în care aceasta este mai favorabilă angajatului.
(Decizia nr. 8/2014 privind examinarea recursurilor în interesul legii formulate de Colegiul de conducere al Curții de Apel Constanța și procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție privind interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 78 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicat, cu modificările și completările ulterioare (Codul muncii, republicat), raportat la prevederile art. 76 lit. b) din același act normativ, respectiv dacă nerespectarea de către angajator a dreptului angajatului la preaviz, în ipotezele prevăzute de art. 75 alin. (1) din Codul muncii, republicat, constituie un motiv de nulitate a măsurii de concediere și a deciziei de concediere și care sunt condițiile în care intervine nulitatea deciziei de concediere și a măsurii concedierii pentru omisiunea de a indica în cuprinsul deciziei durata preavizului)
Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
In decizia de incetare a contractului de munca scrie clar, "Angajatorul nu acorda preaviz".
Adica pe data de 31 ma anunta sa nu mai vin,iar pe data de 03 inceteaza contractul.Pe data de 1 si 2 sunt pontat pentru ca firma imi era datoare cu ore suplimentare pe care le-am executat in sarbatori legale.
Asadar,am sanse sa castig procesul?! E normal asa?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Deciziei ICCJ, mai sus menționată puteți avea câștig de cauza.
OK! Asta voiam sa "aud"! Problema-i urmatoarea: dau firma in judecata si sa zicem ca eu am castig de cauza! Insa eu ar trebui sa cer ceva in cererea de chemare in judecata. Si nu stiu cum sa cer! Adica ar trebui,anularea desfacerii CM,reincadrare si reacordarea salariului de la data desfacerii C.M.,pana la data pronuntarii deciziei. Corect?!...Corect!!!
Dar eu nu vreau sa mai lucrez la firma lor! Vreau doar suma echivalenta salariului care ar fi trebuit sa-l iau pe perioada de 20 zile de preaviz. Atat si nimic mai mult! Nu cred ca este ceva exagerat!
Nu stiu cum sa motivez aceasta cerere,pe ce baza legala! Vreau sa ma prezint la instanta cu o speta sigura si ,aerisita!

Intelegeti ca nu-mi permit un avocat,doar pentru o cerinta atat de simpla!
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2021
iuliu.arnautu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu mai doriti sa lucrati , atunci nu solicitati reincadrarea.

In cazul in care salariatul nu solicita repunerea in situatia anterioara emiterii actului de concediere, contractul individual de munca va inceta de drept la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti. (art.80 alin.3 C.mun.)

Alte discuții în legătură

Notificare concediere ioannanice ioannanice Am o intrebare, in cazul concedierii: ce se intampla daca pe 11.01.2016, de exemplu, primesc notificare de concediere cu data de 31.12.2015? Eu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
In cazul reducerii activitatii,angajatorul poate concedia un ... Andreiut2222 Andreiut2222 in cazul reducerii activitatii,angajatorul poate concedia un angajat fara preaviz? (vezi toată discuția)