avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariata care revine din CIC-punct de lucru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariata care revine din CIC-punct de lucru desfiintat

In cazul unei salariate care revine din CIC, dar punctul de lucru s-a desfiintat cu 2 ani in urma (concediere colectiva) mai trebuie respectat termenul de preaviz de 20 de zile lucratoare? Mentionez ca angajatorul nu mai are salariati si nici un alt punct de lucru.Stiu ca in decizia de concediere cu art.65/1 trebuie precizat si termenul de preaviz, dar practic nu mai are ce sa faca deoarece s-au desfiintat toate locurile de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:41, 29 Martie 2021
În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 138 din 24 februarie 2015 a fost publicată Decizia ÎCCJ nr. 8 din 8 decembrie 2014 (Decizia nr. 8/2014) privind examinarea recursurilor în interesul legii formulate de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Constanţa şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 78 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicat, cu modificările şi completările ulterioare (Codul muncii, republicat), raportat la prevederile art. 76 lit. b) din acelaşi act normativ , care a statuat :

"În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 78 din Codul muncii cu referire la art. 75 alin. (1) din acelaşi cod, neacordarea preavizului cu durata minimă prevăzută de art. 75 alin. (1) din Codul muncii, republicat, respectiv cu durata cuprinsă în contractele colective sau individuale de muncă, dacă aceasta este mai favorabilă angajatului, atrage nulitatea absolută a măsurii de concediere şi a deciziei de concediere.

În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 76 lit. b) din Codul muncii, raportat la dispoziţiile art. 78 din acelaşi cod, lipsa din cuprinsul deciziei de concediere a menţiunii privind durata preavizului acordat salariatului nu este sancţionată cu nulitatea deciziei şi a măsurii concedierii atunci când angajatorul face dovada că i-a acordat salariatului preavizul cu durata minimă prevăzută de art. 75 alin. (1) din Codul muncii sau cu durata prevăzută în contractele colective sau individuale de muncă, în ipoteza în care aceasta este mai favorabilă angajatului”.
Asta stiam deja, dar in cazul in care punctul de lucru nu mai exista.... cum pot sa o tin in preaviz daca nu are ce sa lucreze?
Legea este clara ... atunci concediati-o si vedeti daca contesta sau nu decizia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul reducerii activitatii,angajatorul poate concedia un ... Andreiut2222 Andreiut2222 in cazul reducerii activitatii,angajatorul poate concedia un angajat fara preaviz? (vezi toată discuția)
Notificare concediere ioannanice ioannanice Am o intrebare, in cazul concedierii: ce se intampla daca pe 11.01.2016, de exemplu, primesc notificare de concediere cu data de 31.12.2015? Eu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)