avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Poza la schimbarea buletinului adusa in format ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Poza la schimbarea buletinului adusa in format electronic de persoana in cauza(refuza sa o faca la ghiseu/centru)

Am o cunostinta care tot amana sa-si schimbe buletinul pentru ca nu vrea sa-si faca poza la ghiseu deoarece cosidera ca in acea circumstanta i s-ar afecta integritatea morala si religioasa.
Totusi este dispusa sa-si faca/aduca o poza proprie in format electronic facuta chiar si intr-un centru profesionist pentru buletin. Se poate face cumva acest lucru. Mi-a spus ca cei plecati in strainatate pot solicita asta consulatului. Dar ea este in tara si nu are treaba cu strainatatea. Exista vre-o procedura sau se poate face vre-o solicitare speciala in acest sens (nu stiu eventual cu o declaratie pe propria raspundere privind veridicitatea pozei furnizate de persoana in cauza sau altfel)? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2021
Bluebl, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:14, 24 Ianuarie 2021
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
deoarece cosidera ca in acea circumstanta i s-ar afecta integritatea morala si religioasa.

Totusi este dispusa sa-si faca

cred ca ar trebui sa fie dispusa sa isi faca un control la cap, acolo e problema.
si pt ca nu poate sa isi faca poze de buletin in alta parte pt cartea de identitate, poate alege cartea de identitate provizorie si merge cu pozele la pachet.(3 fotografii mărimea 3/4 cm, având la bază inclusă o bandă albă de 7 mm;)
si pana acum si-a facut poze de buletin in ghiseul evidentei populatiei si nu a fost o probleme, deciintre timp s-a scricat ceva acolo sus la mansarda.
pt ca nu poate sa isi faca poze de buletin in alta parte pt cartea de identitate

Deci sa inteleg ca nu se poate decol prin niciun mijloc pt. buletinul normal pe 7/10 ani decat daca iti faci poza la ghiseu/centru?

poate alege cartea de identitate provizorie

Cred ca o sa o conving cu cartea de identitate provizorie !
Totusi m-am informat intre timp putin si am vazut ca se poate elibera pe o perioada de minim 1 luna si maxim 1 an, perioada decisa exclusiv de cei de la ghiseu si doar in 2 situatii concrete, anume daca persoana nu are toate documentele pt a face buletin normal sau daca are domiciliul in strainatate si locuieste temporar în Romania.
Chiar si daca si-ar face buletin provizoriu (incadrandu-se in situatia in care nu are toate documentele pt. cel normal) se poate emite la nesfarsit o carte de identitate provizorie? Ii expira cel provizoriu iar il face provizoriu iar ii expira si tot asa?
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2021
Bluebl, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce e ma cu prostia asta? Integritate morala si religioasa? Dar cine ii face pozele? Sfantul Duh? Oricine i-ar face pozele si oriunde s-ar afla, s-ar interpreta ca intra in contact direct cu acea persoana care ii face pozele. Indiferent ca duceti poze pentru cartea de identitate provizorie oricum trebuie sa fie prezenta la ghiseu sa fie pozata. Asa ca ce rost are discutia atata timp cat persoana este in tara. Si daca era la ambasada intr-o tara straina tot o poza o alta persoana. Si acea persoana era la fel ca si functionarul. Obligatia cetateanului este sa se prezinte la ghiseu atata timp cat starea de sanatate ii permite. Daca nu ia amenda. Chestia cu religia ma scuzati dar nu vad legatura. La ghiseu nu o sa o certe nimeni ca e de alta religie ori ca citeste mai mult decat altii Biblia. Integritate morala? Ce legatura are integritatea morala cu poza din buletin? Functionarul nu are voie sa faca comentarii vis a vis de fizionomia ori trasaturile caracteristice ale persoanei, asa ca mergeti la ghiseu cu incredere. Eventual puteti insoti persoana pe tot parcursul procesului.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2021
Justitiarul711, utilizator
se poate emite la nesfarsit o carte de identitate provizorie? Ii expira cel provizoriu iar il face provizoriu iar ii expira si tot asa?

da, asta daca nu ii permite morala si credinta sa faca un buletin ca tot omul cu poze la ghiseu.
poate incercati sa o convingeti ca pozarea la ghiseu nu ii stirbeste cu nimic integritatea de oricare ar fi.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate! djpadrecito djpadrecito Buna ziua ! Ma numesc Stefan Niculina, si am si eu o mare nelamurire!!! Sunt in partaj cu fostul sot, impartim apartamentul si alte bunuri comune! Mie mi ... (vezi toată discuția)
Ma pot căsători având buletin provizoriu? Bacanu Andreea Bacanu Andreea Bună! Întrebarea mea este dacă mă pot căsătorii cu buletinul provizoriu? Sunt cetățean român cu pașaport cu domiciliu în străinătate iar pe ... (vezi toată discuția)
Reinnoire carte de identitate dan6 dan6 Salut, Trebuie sa imi schimb cartea de identitate deoarece a expirat ieri. Am cateva intrebari legate de acest subiect. Mentionez ca pentru o parte din ... (vezi toată discuția)