avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se plateste concediul medical?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se plateste concediul medical?

Lucrez in ture de 8 ore/zi, 5 zile pe sapt, insa cele doua zile libere nu sunt consecutive, iar sambata si duminica sunt zile de lucru la mine. Am avut o saptamana de concediu medical, insa zilele de sambata si duminica din concediu medical nu mi se platesc. Va rog sa ma lamuriti, daca este legal asa sau nu. Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2021
Sun01, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:57, 7 Februarie 2021
OUG 158/2005
art. 10
...
(8) Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate în zile calendaristice, se plătesc zilele lucrătoare.
(9) La stabilirea numărului de zile ce urmează a fi plătite se au în vedere prevederile legale cu privire la zilele de sărbătoare declarate nelucrătoare, precum și cele referitoare la stabilirea programului de lucru, prevăzute prin contractele colective de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sambata si duminica in concediu medical anreea1982 anreea1982 Buna ziua! Am avut concediu medical de joi pana duminica inclusiv si deoarece la noi se lucreaza si sambata si duminica firma a considerat ca am prea multe ... (vezi toată discuția)
Concediu medical nicholaescu nicholaescu cand sint in concediu medical si prind si zilele de sambata si duminica ,acestea sint platite? mentionez ca lucrez la tura,si lucrez inclusiv si in aceste ... (vezi toată discuția)
Neplata concediu medical RalucaM.. RalucaM.. Bună, am o nelamurire. Am primit concediu medical de joi pana duminica, in contractul meu de munca scrie ca lucrez sambata si duminica, adica am prevazute ... (vezi toată discuția)