avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Alipire la calcan constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Alipire la calcan constructie

Buna seara,
Detin un C.U. pe un teren in sector 6 si doresc sa demarez cu o firma specializata actele necesare pentru a obtine A.C. Am discutat cu arhitectul si mi s-a spus ca o sa am nevoie de acordul vecinului pentru a construi la calcan. Situatia este urmatoarea, pe latura unde doresc sa ma alipesc la calcan, terenul respectiv este in paragina de mai mult de 30 ani, am aflat din vecini ca pe acel teren ar fi mai multi mostenitori dar care sunt plecati in afara tarii de mult timp, terenul lui este foarte mare si exista o casa batraneasca cazuta in mijlocul terenului. Precizez ca eu doresc sa construiesc pe limita de proprietate, ar fi primul calcan pe acesta limita, terenul meu este de aproximativ 250 mp si o deschidere de 10 m. In acest caz, daca proprietarul/proprietarii nu sunt de gasit, ce solutie am sa pot construii? Daca ar fi sa las cei 3 m distanta, nu as avea ce casa decenta sa mai fac. Multumesc anticipat pentru un raspuns!

Alte discuții în legătură

Nelamurit...cu latimea necesara a unui teren pt.autorizatie de constructie morinio morinio buna seara..as dori sa va intreb si eu ceva..sunt interesat sa cumpar 900 mp teren...extravilan..dar sunt putin pe ganduri..deoarece..1.pamantul are doar 10mp ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren in litigiu zadryana zadryana buna ziua, vreau sa incep constructia unei case pe un teren care are latimea de 9.75 metri. din aceasta latime, 1,5 metri se afla in litigiu cu vecinul. ... (vezi toată discuția)
constructie casa pe teren ingust claudia5555 claudia5555 Buna seara. Detin un teren cu deschidere la strada de 10 m si aproximativ 31 m lungime. Se poate obtine certificat de urbanism pe acest teren? Constructia va ... (vezi toată discuția)