avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna seara! Am fost chemat în judecata pt granituire ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna seara! Am fost chemat în judecata pt granituire și ocuparea ...

Buna seara! Am fost chemat în judecata pt granituire și ocuparea a 24 mp din proprietatea vecinului.acuzatia este precum ca am Intrat cu casa pe terenul vecinului,în condițiile în care eu i am vândut terenul,dezmembrarea cadastrala fiind făcută cu peretele casei mele ca și limita de proprietate,efectuata clar înaintea vânzării.cum e posibil?
Cel mai recent răspuns: FlorinG. , utilizator 07:47, 26 Martie 2021
Bună seara!
Aveți termen 25 de zile de la data comunicării acțiunii vecinului de către instanță ca să formulați întâmpinare.
Acolo veți putea invoca excepțiile incidente și toate apararile pe care le considerați fondate pentru a se respinge acțiunea.
Dacă ratați termenul riscați să vi se restrângă dramatic posibilitățile de apărare prin intermediul instrumentelor de drept procesual și substanțial civil.
Genul acesta de speță nu se poate discuta pe forum, trebuie neapărat să vă luați un avocat specializat, pentru că războiul pe linii de hotar poate îmbrăca chiar forme penale.
Va fi expertiză, iar legislația specifică este plina de hățișuri, care nu intră în categoria cunoștințe juridice generale.
Am avut de a face cu așa ceva și va spun din experiență.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2021
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat

Va multumesc! Eram doar curios cum de s a întâmplat asa ceva.credeam ca o dezmembrare intabulata face ca linia de hotar trasata acolo sa nu poată fi schimbata.ciudat este și faptul ca am obținut o audienta telefonica la ocpi,unde m i s a spus ca terenurile trebuiesc trase mai spre drum,ceea ce ar demonstra ca nu sunt cu casa în curtea vecinului,dar,nu va mai fi nici linie de hotar.foarte ciudat.o sa vad la expertiza.
Oare nu cumva este vorba de o suprapunere virtuala? In ce an a fost facuta documentatia de dezmembrare?
În 2006

Vladislav20 a scris:

Oare nu cumva este vorba de o suprapunere virtuala? In ce an a fost facuta documentatia de dezmembrare?

Buna dimineata! Revin cu nedumeriri..am depus intampinare-cerere reconventionala în care am demonstrat ca cel care a formulat chemarea mea în judecata nu are dreptate și e rau intentionat.am cerut despagubiri materiale și plata cheltuielilor judiciare.au trecut 25 zile..nu a fost depusa intampinare la reconventionala.nu mai înțeleg nimic.si a dat seama ca am dreptate și abandoneaza? A crezut ca nu depun intampinare și ca nu mi angajez avocat? Nu mai înțeleg nimic..am inteles ca la intampinare-cerere reconventionala era obligat sa depună intampinare..

Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen a scris:

Bună seara!
Aveți termen 25 de zile de la data comunicării acțiunii vecinului de către instanță ca să formulați întâmpinare.
Acolo veți putea invoca excepțiile incidente și toate apararile pe care le considerați fondate pentru a se respinge acțiunea.
Dacă ratați termenul riscați să vi se restrângă dramatic posibilitățile de apărare prin intermediul instrumentelor de drept procesual și substanțial civil.
Genul acesta de speță nu se poate discuta pe forum, trebuie neapărat să vă luați un avocat specializat, pentru că războiul pe linii de hotar poate îmbrăca chiar forme penale.
Va fi expertiză, iar legislația specifică este plina de hățișuri, care nu intră în categoria cunoștințe juridice generale.
Am avut de a face cu așa ceva și va spun din experiență.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa vecinului pe terenul meu. mirica77 mirica77 Cand am vrut sa vand casa mea, m-am lovit de foarte multe probleme: -casa si gardul vecinului este pe terenul meu. -la cadastrul erau acte ... (vezi toată discuția)
In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren ... elazarescu elazarescu In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren de 11400mp, au iesit la masuratori 9700mp. Un vecin a facut cadastru prima oara pt terenul de ... (vezi toată discuția)
Granituire kamilla2010 kamilla2010 In acest an am achzitionat un teren in suprafata de 1200 mp, la acel moment nu am masurat terenul. Ulterior la o masurare exacta am aflat ca 200 de mp erau ... (vezi toată discuția)