avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren ...

In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren de 11400mp, au iesit la masuratori 9700mp. Un vecin a facut cadastru prima oara pt terenul de langa in urma cu cateva luni, cadastristul nu a tinut cont de coordonatele terenului meu, ci de gardul de plasa care imprejmuieste terenul meu si acum apare ca a intrat peste terenul meu. Imprejmuirea a fost facuta de catre noi,fara autorizatie, pe marginea unui canal de scurgere a apei sapat in trecut de vecinul meu. Ce se mai poate face?
Cel mai recent răspuns: elazarescu , utilizator 07:46, 28 Ianuarie 2021
Buna ziua,

Daca v-a incalcat proprietatea trebuie introdusa o actiune in revendicare si granituire. In cadrul actiunii se va efectua o expertiza tehnica si se vor imprejmui proprietatile conform titlurilor de proprietate detinute.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea

Va multumesc pentru raspuns, din pacate pt rezolvarea situatiei in instanta este nevoie de mult timp, pe care nu il am deoarece am nevoie de intabulare cat mai repede.
Imi puteti spune, va rog, daca interpretez corect urmatorul art din Ord 785/2011


2. La articolul 27, după alineatul (2) se introduc două noi alineate, alineatele (2^1) şi (2^2), cu următorul cuprins:
"(2^1) În situaţia în care proprietarul imobilului doreşte să dispună de dreptul său de proprietate pentru zona de imobil neafectată de suprapunere, în baza declaraţiei titularului dreptului, exprimată în formă autentică, se vor întocmi documentaţii cadastrale separate, pentru fiecare lot, afectat de suprapunere, respectiv fără suprapunere. Pentru lotul fără suprapunere se acordă număr cadastral şi se înscrie în cartea funciară, iar pentru lotul afectat de suprapunere se va întocmi nota de respingere.“

Exista posibilitatea sa fac 2 cadastre pt terenul meu(dezmembrare) unul cu cei 9700mp ce reies din masuratori si celalalt pt portiunea de 1700 mp pe care s-a suprapus cadastrul vecinului? Cel din urma sa fie respins la intabulare si in baza asta sa pot deschide in instanta o actiune de granituire?
In felul acesta sa obtine intabularea suprafetei de care am nevoie pt o autorizatie de constructie, fara a astepta rezolvarea situatiei cu suprafata suprapusa?
E riscant. Fiindca in cadrul acțiunii de granituire se vor stabili limitele exacte și daca dumneavoastră începeți sa construiți si limitele vor fi altele decât cele avute în vedere initial, veți intampina alte probleme. In plus, nu e vorba doar de o granituire din ce spuneți dumneavoastră ci de granituire si revendicare.


Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

E riscant. Fiindca in cadrul acțiunii de granituire se vor stabili limitele exacte și daca dumneavoastră începeți sa construiți si limitele vor fi altele decât cele avute în vedere initial, veți intampina alte probleme. In plus, nu e vorba doar de o granituire din ce spuneți dumneavoastră ci de granituire si revendicare.

Nu voi construi pe suprafata pe care o revendic, aceasta se afla in intravilan agricol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire cultura de pe un teren Marian38 Marian38 Buna ziua Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu niste aspecte Am un teren arendat cutivat cu lucerna iar vecinul acestui teren a realizat recent cadastrul pe ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren - suprafete care se suprapun. actiunea impotriva cui va fi pornita? rachima rachima Ma confrunt cu urmatoarea problema: Detin un teren care pana in prezent nu a fost intabulat. De curand am inceput demersurile pentru intabularea acestuia, ... (vezi toată discuția)
Cadastru litan litan Buna ziua. In urma cu 3 luni am contactat un cadastrist pentru a .mi face masuratorile la un teren. De 3 luni astept sa .mi depuna documentatia cadastrala la ... (vezi toată discuția)