avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cu ce documente trebuie sa merg la instanta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cu ce documente trebuie sa merg la instanta pt.obtinerea unui ...

Cu ce documente trebuie sa merg la instanta pt.obtinerea unui ordin de protectie definitiv? Si la cine?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:46, 19 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu exista definitiv. Se obtine provizoriu, pt o perioada limitata si se poate prelungi daca e cazul.
Cererea se depune la instanta, la registratura- la judecatoria de care apartineti cu domiciliul. E scutita de plata taxei de timbru.
Depuneti copie dupa actul dvs de identitate, certificat medico legal daca aveti si ce alte acte considerati ca va ajuta.
Ba exista, informeaza-te mai bine inainte de a da raspunsuri.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
(1) Persoana a cărei viață, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violență din partea unui membru al familiei poate solicita instanței ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecție, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una ori mai multe dintre următoarele măsuri - obligații sau interdicții:
(1) Durata măsurilor dispuse prin ordinul de protecție se stabilește de judecător, fără a putea depăși 6 luni de la data emiterii ordinului.


(2) Dacă hotărârea nu cuprinde nicio mențiune privind durata măsurilor dispuse, acestea vor produce efecte pentru o perioadă de 6 luni de la data emiterii ordinului.

[ link extern ]

Eu va urez succes in a obtine unul... definitiv :)
Stiam si eu ca e de maxim 6 luni, insa se numeste"ordin de protectie definitiv". Sper ca ati inteles.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util

Ca ordinul e emis de instanta si ca e valabil mai multa vreme ( o luna, 3 luni, 6 luni) decat cel provizoru emis de politie,, nu inseamna ca e definitiv !!!
Apropo, cu placere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie Anonimttt Anonimttt Se poate obtine un ordin de restrictie sau alta pedeapsa pentru o persoana care ma santajeaza, hartuieste si ameninta cu distrugere sociala si psihica, ... (vezi toată discuția)
Ordin de evacuare Cornelia_Alexandra Cornelia_Alexandra Buna seara,am si eu o intrebare legata de un ordin de evacuare. Sunt divortata si in proces de partaj, iar fostul sot nu locuieste la domiciliul proprietate ... (vezi toată discuția)
Divort marinela_2017 marinela_2017 Buna ziua, Sunt in divort cu sotul meu, stam intr-o locuinta sociala, data de primarie, titular de contract sunt eu. Chiar nu mai putem locui impreuna, am ... (vezi toată discuția)