Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna seara
sunt gravida in luna a 3 spre a 4 pana acum am avut 600 ron pe jumatate de norma, si acum mi s-a marit salariul la 1000 ron .imi puteti spune va rog daca mi se va calula doar pe ultimele 6 luni deci cu noul salariu sau se va calcula pe 12 luni facandu-se media .care este minimul care se ofera?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela VP , utilizator 20:57, 4 Ianuarie 2010
Se va face media pe ultimele 12 luni anterior nasteri copilului si se va aplica 85% dar nu veti puteqa lua mai putin de 600 lei la care se adauga 200 lei pentru copil
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilita potrivit legii, se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul.
va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si concediul pentru cresterea copilului shumy shumy Buna seara am si eu 3 intrebari la dvs: 1) cum se calculeaza salariul prenatal de 85%? Din salariul care este trecut in cartea de munca sau din cel pe ... (vezi toată discuția)
Legea mamelor mosghita mosghita Sotia a nascut pe 15.07.2008 o fetita! vrea sa stiu si eu cum se calculeaza 85%din media veniturilor din ultimul an? Daca are cineva timp sa detalieze? (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil Viorica_bomb Viorica_bomb Buna ziua, intrebarea mea care este formula de calcul pentru indemnizatia pentru cresterea copilului si daca din suma rezultata in urma calcului se scade ... (vezi toată discuția)