avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua. Pe scurt,soția a luat un credit,și ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua. Pe scurt,soția a luat un credit,și eu,soțul trecut ...

Bună ziua. Pe scurt,soția a luat un credit,și eu,soțul trecut co-platitor. Soția nu a mai plătit creditul, și am fost executați silit. Conturile bancare amandorura au fost blocate,și pe contul meu de salariu s-a blocat întreaga suma datorată ,și anume 6757 lei. Între timp,soția a vb cu angajatorul și a făcut o înțelegere de plata in cuantum de 40% din drepturile salariale cuvenite. Acesta au fost trimisa către executorul judecătoresc. Între timp,din suma blocată mi s-au retras 1943 lei. Ce vreau sa va întreb...daca s-a făcut înțelegerea de plată cu persoana care a contactat creditul,și anume soția,eu ca și co-platitor trebuie sa plătesc la rândul meu o treime din salariu? Nu se poate face opriri decât pe un salariu,și nu pe amândouă, deoarece în felul acesta vom fi puși în situația de a nu mai putea plăti creditele către alte instituții bancare( rata apartament și cheltuieli utilități) . Va mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:28, 23 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu-l interesează pe creditor că mai aveți și alte obligații de plată. Când ați ajuns la executare silita, va execută pe toți debitorii. În situația executării silite legea este de partea creditorului.
Mai concret, nu aveți pârghii legale să obligați creditorul să execute doar pe unul din debitori.
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2021
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. v cu o întrebare vreau sa va deranjez. am fost anunțat ... scoica_80 scoica_80 Buna seara. V Cu o întrebare vreau sa va deranjez. Am fost anunțat că voi fi executat silit pentru un credit luat de sotie in care eu eram co-platitor. ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil pentru un credit de nevoi personale AnnaStoica AnnaStoica Buna ziua!Mama mea a luat un credit de nevoi personale in anul 2007 ,in valoare de 28000 lei fara sa garanteze cu vreun bun.Pana in anul 2010 a platit ratele ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile- impartire credite intre soti mikky_9 mikky_9 Am un prieten care are urmatoarea problema:cand era casatorit a contractat impreuna cu sotia 2 credite la 2 banci,amandoi sunt coplatitori la ambele ... (vezi toată discuția)