avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Buna seara, am urmatoarea situatie: un batran internat ...
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Buna seara, am urmatoarea situatie: un batran internat la un ...

Buna seara, am urmatoarea situatie: un batran internat la un camin de batrani privat, de cate fica lui care nu are tutela asupra lui.
Fica locuiste in Italia. Cei de ca Caminul de batrini refuza sa i-l dea la telfon sustinand ca doarme, ca manaca, ca e afara. Ultima oara cand a vorbit cu el, batranul parea ametit, a intrebat-o la ce banca incaseaza pensia pentru a scoate bani. Cei de la camin solocita bani din ce in ce mai multi. Platile se fac prin serviciul de platin rapide Western Union pe numele mamei directoarei. Conducerea refuzand plata in cont pe motiv ca nu au cod swift.
Acesti refuza ca batranul sa fie luat de acolo de alta persona... Doar cu procura.
Intrebarea mea este daca batranul poate pleca de acolo?
P. S. Citat din contract: "conform........... ( se va mentiona actul care atesta calitatea de repezentant)"
In acel spatiu nu e trecut nimica.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2021
Adrianavram81, utilizator
Contractul in temeiul caruia persoana varstnica este ingrijita la caminul de batrani privat se incheie intre reprezentantul legal al caminului si apartinator. Clauzele contractuale pot stipula faptul ca batranul nu poate parasi azilul decat in prezenta apartinatorului. Tot in contract este mentionat si pretul, precum si durata contractuala.
Va sfatuiesc sa verificati clauzele din contract. Nu este nevoie ca fiica sa exercite tutela asupra tatalui pentru a incheia contractul cu caminul de batrani. Insa plata trebuie facuta in contul azilului, nu in contul mamei directoarei.
In concluzie, daca in contract nu se prevede contrariul, batranul nu poate parasi azilul decat in prezenta si cu acordul fiicei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca de asistent personal pentru un bolnav de schizofrenie Euroinvest Euroinvest As dori sa stiu daca mai pot obtine contract de munca ca si insotitor pentru sora mea care este bolnava cronic de schizofrenie,in conditiile in care am ... (vezi toată discuția)
Lămuriri pentru contract vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere făcut cu bunica: o putem duce la un centru de îngrijire vârstnici dacă unul dintre copiii ei nu este de acord? iandar iandar Buna seara as dori si eu o informatie.In anul 2000 ieu si sotia mea am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere intre noi si bunica ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost donat un imobil de către moștenitorii bunicii mele. cum pot anula această donație? MihaiX933 MihaiX933 Buna ziua, Acum o luna de zile mi-a fost donat un imobil, imobil ce a avut 4 mostenitori dupa moartea bunicului meu (bunica si cei 3 copii), iar acestia mi ... (vezi toată discuția)