avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul de munca de asistent personal pentru un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul de munca de asistent personal pentru un bolnav de schizofrenie

As dori sa stiu daca mai pot obtine contract de munca ca si insotitor pentru sora mea care este bolnava cronic de schizofrenie,in conditiile in care am internato intr-un azil particular.Precizez ca am obtinut si tutela ei printr-o hotarare judecatoreasca.Si numai eu ma ocup de ea in sensul ca o vizitez saptamanal la azil,ii duc cele necesare ( tigari,medicamentele,haine,produse de igiena,mancare etc.) .Lunar merg la medic la control pentru ptescrierea retelor de tratament si aproape mereu sunt antrenata cu scopul de a o ajuta.
Cel mai recent răspuns: Euroinvest , utilizator 22:56, 27 Septembrie 2018
Persoanele cu handicap grav au dreptul, potrivit legislației în vigoare, la un asistent personal,
www.avocatnet.ro/articol_435...
Va multumesc mult
Buna seara,
As dori sa stiu cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie,sau mai exact sa stiu daca eu am comis o greseala si sunt in culpa.
Am o sora bolnava psihic de mai multi ani,acum are schizofrenie cu episoade maniacale si ,la cererea mamei mele in instanta ,am obtinut tutela surorii mele la inceputul lui 2018.
De aproximativ 20 ani de cand sora mea este bolnava psihic,numai eu cu sotul si fiul ne-am implicat in ingrijirea ei,cu spitalizari repetate(minim 7-8 spitalizari pe an la Obregia) ,tratament si ingrijire la domiciliu.Dar pentru ca s-a agravat starea surorii si era agresiva cu toti din jur ,am obtinut tutela ei si am decis sa o ingrijesc intr-un azil pentru bolnavi psihic. Intre timp,incercand sa gasesc un camin (sora era in grija mea ) m-am angajat cu contract de munca ca asistentul ei personal .Am cautat un azil de bolnavi psihici unde sa o internez pe termen lung si am reusit sa o internez la un camin privat.
Problema este ca atunci cand am internato in azilul respectiv,trebuia sa anunt angajatorul ,pe cei de la DGASP ca sa inceteze ,spun ei,contractul de munca.Oricum inainte de contractul meu de munca ,aveam indemnizatie pentru ingrijirea bolnavei pe aproape aceeasi suma.
Eu am anuntat abia dupa 2 luni de zile ca am internato pe sora mea in camin ca sa fiu sigura de starea ei,tinand cont de istoricul episoadelor psihotice atat de dese din ultimii 8 ani.
Acum am fost contactata si avertizata ca pe perioada de 2 luni ,am obtinut salariul necuvenit si trebuie sa returnez banii.
Dar,va intreb,cum puteam sti eu daca sora mea se va integra intr-un azil de batrani,daca va fi linistita acolo,daca nu va agresa pe cineva,si trebuia sa ma asigur ca va fi acceptata in acel camin inainte sa anunt angajatorul ca este internata intr-un camin si sa-mi inceteze contractul de munca.
Pe tot timpul internarii ei in acest azil,eu am fost odata sau de doua ori pe saptamana la ea sa o vad daca este bine si i-am dus cele necesare (tigari 4 cartuse pe luna,produse de igiena,dulciuri,haine ,medicamente etc.)si am justificat fiecare ban care -i revine bolnavei ,chiar am cheltuit mult peste bugetul ei din buzunarul propriu,doar sa fie bine si sa o pot ingriji.
Acum nu stiu cui sa ma mai adresez pentru a rezolva aceasta problema.
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns in acest sens.
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2018
Euroinvest, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora bolnava psihic grav- gasirea unei solutii pentru internarea intr-o clinica de specialitate pe termen mai mare de o luna de zile Euroinvest Euroinvest Buna seara, Am o sora(este singura sora,mai mica in varsta de 39 ani) care s-a imbolnavit psihic din anul 2000.A inceput cu o criza ,o depresie de moment,care ... (vezi toată discuția)
Obligatiile unui copil (major) fata de un parinte Asterixx Asterixx Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Soacra mea este bolnava suferind de o forma avansata de dementa. Copiii ei au angajat o femeie care o ... (vezi toată discuția)