avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.eu am crescut la tata impreuna cu fratele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.eu am crescut la tata impreuna cu fratele meu (dupa ...

Buna ziua.eu am crescut la tata impreuna cu fratele meu (dupa tata)in casa bunicii,doar ca eu port numele mamei,ea era casatorita cu un alt barbat.acum dupa multi ani tatal meu a decedat.as vrea sa stiu daca imi revine si mie parte la casa si cum sa procedez daca da? Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:30, 8 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, pana nu va rezolvati situatia. Trebuie tagaduita paternitatea sotului mamei , apoi sa va stabiliti filiatia fata de tatal decedat.
Ați spus „casa bunicii”.
Bunica trăiește? Dacă da și dacă într-adevăr era casa ei, atunci ar putea să rezolve ea mai simplu cu cca. 100-200 lei (un testament prin care lasă până la 1/2 din casa).
Dacă bunica nu mai trăiește sau dacă nu era bunica proprietar, rămâne cum a spus gi-jane2.
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2021
romascanu, moderator
Bunica traieste.dar ea nu vrea sa imi dea si mie.ce as putea sa fac?

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Ați spus „casa bunicii”.
Bunica trăiește? Dacă da și dacă într-adevăr era casa ei, atunci ar putea să rezolve ea mai simplu cu cca. 100-200 lei (un testament prin care lasă până la 1/2 din casa).
Dacă bunica nu mai trăiește sau dacă nu era bunica proprietar, rămâne cum a spus gi-jane2.

ce as putea sa fac?

nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea numelui real Valentina_Ivascu Valentina_Ivascu Buna ziua! Am un caz in familie de persoane care ar vrea sa isi recupereze numele adevarat de familie. Cum vine treaba asta? O femeie a fost casatorita un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. dacă soția mea este încă în divorț cu fostul ... IoanFelix IoanFelix Bună seara. Dacă logodnica mea este încă în divorț cu fostul ei soț, se poate face certificat de naștere pentru fetița noastră născută recent? Mă ... (vezi toată discuția)
Speta maria_ioana maria_ioana Buna ziua, Am si eu o situatie in familie de genul: - bunica din partea mamei a fost casatorita legitim . Din aceasta casatorie a rezultat un copil. ... (vezi toată discuția)