avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... delegatie in afara tarii
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

delegatie in afara tarii

Buna ziua,

Incepand cu data de 29 martie 2021, ma angajez la o firma din Romania, filiala a unei companii straine, care imi cere ca in prima saptamana de lucru sa ma deplasez la birourile lor din Sofia si Belgrad. Deci, imi cere sa plec in delegatie in afara tarii.
Asa cum se prezinta situatia actuala, la intoarcere sunt obligat sa intru in carantina 14 zile.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- sunt obligat sa ma deplasez in interes de serviciu intr-o tara aflata pe lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat?
- ce beneficii asa putea solicita angajatorului pentru aceaste 2 saptamani in care ma face prizioner in propria mea casa? Bineinteles ca angajatorul imi va cere sa lucrez de acasa in aceste 14 zile, dar cum ramane cu acele 8 ore in care sunt inchis in casa datorita solicitarii lor de a ma deplasa in afara tarii?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Sanatate!

Mihai
Cel mai recent răspuns: mihai_b75 , utilizator 10:37, 10 Martie 2021
Delegarea este o măsură obligatorie pentru salariat, a cărei nerespectare poate atrage răspunderea disciplinară a acestuia, inclusiv desfacerea contractului de muncă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Studiati putin Hotararea 9/11.02.2021.
Art.4 - (1) Sunt exceptate de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat, cu excepția celor ce sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, următoarele categorii care nu prezintă simptome asociate COVID-19, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind utilizarea materialelor individuale de protecție împotriva COVID-19:
......................
i) angajaţi ai operatorilor economici din România care efectuează lucrări, conform contractelor încheiate, în afara teritoriului României, la întoarcerea în ţară, dacă dovedesc raporturile contractuale cu beneficiarul din afara teritoriului naţional;
j) reprezentanţii companiilor străine care au filiale/sucursale/reprezentanţe sau agenţii pe teritoriul naţional, dacă la intrarea pe teritoriul României dovedesc raporturile contractuale cu entităţile economice de pe teritoriul naţional;

Verificati daca va incadrati. Daca da, nu trebuie sa stai in carantina. Dar trebuie sa aveti documente doveditoare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos pentru raspuns. Da, ma incadrez la punctul J) deoarece actionarii firmei din Romania sunt 2 societati comerciale, parte a aceluasi grup de firme din Serbia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este valabil punctul 9 din hotărârea de guvern cu privirea ... Puiu cosmin Puiu cosmin Mai este valabil punctul 9 din hotărârea de guvern cu privirea la excepție de a intra in carantina la intoarcerea in romania ? (vezi toată discuția)
Excepția de la carantina Delia2019 Delia2019 În ce text oficial apare Excepția de la carantina? \"Cei care intenționează să rămână pe teritoriul României mai puțin de trei zile (72 de ore) și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!daca vrea cineva sa vina din germania in romania ce ... Teoflo Teoflo Buna ziua!Daca vrea cineva sa vina din Germania in Romania ce conditii trebuie sa îndeplinească la plecare de acolo si cand ajunge in tara?Multumesc! (vezi toată discuția)