avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Am si eu o neclaritate: am nascut pe 17 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Am si eu o neclaritate: am nascut pe 17 ianuarie 2021, ...

Buna ziua! Am si eu o neclaritate: am nascut pe 17 ianuarie 2021, iar actele pentru alocatie le-am depus pe 27 ianuarie. Pe 8 martie, am prima alocatie, dar nu am primit si din lunile trecute. Ce se intampla, nu se mai da pe lunile anterioare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:32, 11 Martie 2021
Pentru luna in care s-a nascut copilul nu se primeste alocatie, se regleaza in luna in care copilul implineste 2 ani. In martie ati primit alocatia aferenta lunii februarie.
Dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.

În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocației de stat pentru copii se poate face și pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata alocatiei de stat pentru copii andreib andreib Copilul meu s-a nascut pe 1 februarie 2012 si a primit alocatia incepand cu luna martie. As dori sa stiu daca este corect. Cu alte cuvinte pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil - plata - caz concret alinab2409 alinab2409 Buna ziua, As dori sa stiu cum se efectueaza plata alocatiei pentru copil in acest caz: Copilul este nascut in data de 17 ianuarie 2013. Dosarul s-a depus ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza si cum se plateste alocatia copilului in varsta de pana la 2 ani? ingeracul ingeracul eu am nascut pe 1 februarie iar dosarul pt alocatie l-am depus pe 13 februarie. pe 14 aprilie imi intresera in cont 240ron. cum se calculeaza alocatia? din ... (vezi toată discuția)