avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Am achizionat recent o masina, care era ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Am achizionat recent o masina, care era listata pe ...

Cumpărare masina cu grave vicii ascunse!!!!

Am achizionat recent o masina, care era listata și pe autovit.ro, iar cei de acolo m au pus in legatura cu vânzătorul direct.
Am favut contract de vanzarr cumpărate pt o Toyota aris hybrid 2018 din București , 10700km, prezentându mi faptul ca masina e in garantie la reprezentanță Toyota, ca nu.prezinta defecțiuni sau alte probleme ascunse Ulterior la o verificare la reprezentanță Toyota Bacău,s a constat că masina a fost grav avariată având accident atat in partea din fața ( fiind inlocuite piese neconforme) cat si spatele e avariat grav fiindu-i schimbate piesele cu piese second-hand. Mașina a fost prinsa la mijloc fata stanga-spate făcut praf . Mașina nu mai este conformă, a pierdut garantia de 3+3 ani oferita Toyota. In concluzie ni sa vândut o mașină 2018 cu garanție la pret de 10700 euro care in realitate nu mai este conformă, cu care nu voi putea lua nicu un amărât de ITP.
Mașina fost cumparata pe 25 martie 2021, l am informat pe vânzător ca mi vreau banii inapoi pt ca a fost o vanzare cu vicii ascunse grave, cu buna știința.
Cate este calea legală pt a mi recupera prejudiciul... Nu este nici pe departe mașina prezentată nici pe autovit.ro si nici ce mi a prezentat vânzătorul
Masina este diforma, cel puțin partea catoserie, faruri /stopuri nu s ale ei... De partea electrica încă nu stiu ce surprize mai găsesc.
Cum procedez sa o dau inapoi și sa mi recuperez banii, pt ca vânzătorul nici nu vrea da audă, fiind vorba de o suma de 10700 euro totuși.
Ce ma sfătuiți sa fac?
Exista un termen legal in care trebuie să ma încadrez?
După mine e vorba clar de un caz penal de înșelătorie, tăinuire cu bună știință.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2021
Mioara Bacău, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:30, 8 Aprilie 2021
Plangere la parchet,
de preferat facuta prin avocat,
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare autoturism - vicii ascunse AndreiaC AndreiaC Bună seara, La începutul săptămânii am avut un accident cu mașina din care au rezultat mai multe avarii (au sărit airbag-urile, s-au spart farurile ... (vezi toată discuția)
În ce bază legală pot fi pedepsiți cei care măsluiesc kilometrajul mașinilor second hand? marius_oprita marius_oprita As vrea sa stiu si eu, daca stie cineva, care este aricolul adaugat in codul penal, care ne face raspunzatori pentru masluirea kilometrajului auto.multumesc (vezi toată discuția)
Am cumparat 3 masini pentru a le vinde ulterior si am constatat urmatoarele. nicoletaaaa nicoletaaaa Va expun situatia sub forma unei spete: X vinde 3 masini lui y -faimos pentru circulatia acestui fel de marfa. Masinile sunt livrate ,pretul platit pe ... (vezi toată discuția)