avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare funcție instituție bugetară.
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare funcție instituție bugetară.

Promovare funcție instituție bugetară

Buna ziua,

Rog un răspuns la următoarea problema.

Un angajat al unei instituții de spectacole are 3 evaluări si așteaptă sa urmeze promovarea în grad. Grad 1 la 1A. Problema este ca doua din cele trei evaluări sunt pe funcție de studii medii, de instrumentist iar a treia evaluare pe funcție de artist instrumentist, între timp persoana terminând facultatea și trecuta la studii superioare. Cu toate ca trecerea la studii superioare și la funcția de artist instrumentist a avut loc în luna septembrie, evaluarea din ianuarie a venit pe funcție de instrumentist, adică pe studii medii, conducerea invocând ca sunt necesare minim 6 luni pe o funcție pentru ca evaluarea sa fie pe aceeași funcție prezenta.

Asadar
1. Persoana avea la momentul evaluării anuale funcția de artist instrumentist studii superioare.
2. Evaluarea anuala ce se face în ianuarie de obicei a venit pe funcție de instrumentist adica studii medii.

Astfel persoana chiar dacă are 3 evaluări si vreo 4 ani vechime în instituție nu poate da examen de promovare.

Este legal asa ceva? Unde scrie in lege ca e nevoie de 6 luni vechime pe funcție pentru evaluarea pe funcția prezenta??

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:39, 18 Aprilie 2021
Pentru a participa la concursul de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare, candidatul trebuie să fi obţinut calificativul "foarte bine" la evaluarea performanţelor profesionale individuale cel puţin de două ori în ultimii 3 ani. (HG nr. 286 din 23 martie 2011)

Vedeti si
[ link extern ]
Buna ziua,

Nu ati înțeles subiectul si întrebarea. Nu am întrebat despre calificativ. Am specificat despre cei 3 ani. Asta se știe. Alta este problema.

Cornel Vasile a scris:

Pentru a participa la concursul de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare, candidatul trebuie să fi obţinut calificativul "foarte bine" la evaluarea performanţelor profesionale individuale cel puţin de două ori în ultimii 3 ani. (HG nr. 286 din 23 martie 2011)

Vedeti si
[ link extern ]

Regulament din 21 iulie 2010 privind evaluarea performanţelor profesionale individuale, promovarea şi avansarea personalului contractual din aparatul propriu al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, precum şi din cadrul unităţilor care funcţionează în subordinea ori în coordonarea acestuia

art. 7
(1) Sunt supuşi evaluării anuale salariaţii care au desfăşurat activitate cel puţin 6 luni în cursul perioadei evaluate.
(2) Sunt exceptaţi de la evaluarea anuală salariaţii care ocupă funcţia de debutant şi care sunt evaluaţi la sfârşitul perioadei de debut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire salariu remuss remuss Am si eu o intrebare-Care este salariul unui inspector de specialitate(studii superioare A. pub.)gradul II,gradatia 4 ,personal contractual la o primarie cu ... (vezi toată discuția)
Functie de executie debutant dumi32 dumi32 Buna ziua, as dori sa va intreb, in cazul personalului contractual cu functie de executie debutant, dupa cat timp va da examenul de trecere in gradul urmator. ... (vezi toată discuția)
Promovarea intr-o treapta superioara bertzi bertzi Buna ziua! La 1 decembrie 2008 s-a angajat prin concurs un casier/magaziner II (pentru ca a mai functionat intr-o alta unitate pe functia de casier). Va rog ... (vezi toată discuția)