Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Clauze reziliere contract cu firma de paza

Buna ziua !

Sunt firma, am punct de lucru cu contract de inchiriere si am incheiat contract cu o firma de paza. Inchid punctul de lucru, reziliez contractul de inchiriere si vreau sa reziliez contractul cu firma de paza.
In contract se stipuleaza la un articol: In situatia denuntarii contractului mai devreme de 12 luni Beneficiarul va achita contravaloarea sumelor acordate cu titlu de discount. Adica sa platesc luna gratuita pe care am avut-o la inceput.

Dar la alt articol zice asa: Prezentul contract inceteaza in urmatoarele cazuri ... Si printre alte cazuri: pierderea de catre beneficiar a dreptului de proprietate si/sau folosinta asupra obiectivului.

Eu am reziliat contractul de inchiriere a spatiului si am cerut incetarea contractului conform acestui articol dar fara sa platesc acea luna gratuita specificata in acel articol.

Este corect si legal sa platesc sau nu ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:21, 23 Aprilie 2021
Si printre alte cazuri: pierderea de catre beneficiar a dreptului de proprietate si/sau folosinta asupra obiectivului

mie nu mi se pare ca " ati pierdut" dreptul de folosinta, ci ca ati solicitati incetarea contractului de inchiriere.
Corect mi se pare sa platiti acea luna oferta discount pt un contract [e 12 luni.
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
In speta, veti plati luna gratuita pe care ati avut-o la inceput,choar daca s-a pierdut de catre beneficiar dreptul de proprietate si/sau folosinta asupra obiectivului.
Buna ziua !

Va multumesc pentru raspunsuri. Din fericire, raspunsul de la Casa de avocatura a firmei de paza imi este favorabil mie:

„Nu ne găsim în prezența unei denunțări unilaterale nejustifcate a contractului de monitorizare și intervenție ci aceasta apare ca o consecință a pirderii dreptului de folosință a obiectivului „
Ma bucur ca ati gasit intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract internet dupa legea 161/2010 daniel77 daniel77 Am fost client al unei firme ”A” ce oferea servicii de internet (am platit taxa de instalare 100 RON si abonamentul lunar, iar rezilierea s-a ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat InaV InaV Buna ziua Doresc sa ma consult cu dumneavoastra intr-o problema. Am incheiat anul trecut un contract de mandat cu o firma de recuperari de creanta ce ... (vezi toată discuția)
Posibile clauze abuzive karl_holcroft karl_holcroft Tocmai am semnat un contract de prestări servicii de intermediere privind închirierea unui imobil proprietate și parcurgând in liniște conținutul, am ... (vezi toată discuția)