avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Clauze reziliere contract cu firma de paza
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Clauze reziliere contract cu firma de paza

Buna ziua !

Sunt firma, am punct de lucru cu contract de inchiriere si am incheiat contract cu o firma de paza. Inchid punctul de lucru, reziliez contractul de inchiriere si vreau sa reziliez contractul cu firma de paza.
In contract se stipuleaza la un articol: In situatia denuntarii contractului mai devreme de 12 luni Beneficiarul va achita contravaloarea sumelor acordate cu titlu de discount. Adica sa platesc luna gratuita pe care am avut-o la inceput.

Dar la alt articol zice asa: Prezentul contract inceteaza in urmatoarele cazuri ... Si printre alte cazuri: pierderea de catre beneficiar a dreptului de proprietate si/sau folosinta asupra obiectivului.

Eu am reziliat contractul de inchiriere a spatiului si am cerut incetarea contractului conform acestui articol dar fara sa platesc acea luna gratuita specificata in acel articol.

Este corect si legal sa platesc sau nu ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:21, 23 Aprilie 2021
Si printre alte cazuri: pierderea de catre beneficiar a dreptului de proprietate si/sau folosinta asupra obiectivului

mie nu mi se pare ca " ati pierdut" dreptul de folosinta, ci ca ati solicitati incetarea contractului de inchiriere.
Corect mi se pare sa platiti acea luna oferta discount pt un contract [e 12 luni.
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
In speta, veti plati luna gratuita pe care ati avut-o la inceput,choar daca s-a pierdut de catre beneficiar dreptul de proprietate si/sau folosinta asupra obiectivului.
Buna ziua !

Va multumesc pentru raspunsuri. Din fericire, raspunsul de la Casa de avocatura a firmei de paza imi este favorabil mie:

„Nu ne găsim în prezența unei denunțări unilaterale nejustifcate a contractului de monitorizare și intervenție ci aceasta apare ca o consecință a pirderii dreptului de folosință a obiectivului „
Ma bucur ca ati gasit intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract internet dupa legea 161/2010 daniel77 daniel77 Am fost client al unei firme ”A” ce oferea servicii de internet (am platit taxa de instalare 100 RON si abonamentul lunar, iar rezilierea s-a ... (vezi toată discuția)
Posibile clauze abuzive karl_holcroft karl_holcroft Tocmai am semnat un contract de prestări servicii de intermediere privind închirierea unui imobil proprietate și parcurgând in liniște conținutul, am ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat InaV InaV Buna ziua Doresc sa ma consult cu dumneavoastra intr-o problema. Am incheiat anul trecut un contract de mandat cu o firma de recuperari de creanta ce ... (vezi toată discuția)