avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tulburarea linistii locatarilor / intimitatea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tulburarea linistii locatarilor / intimitatea apartamentelor de la parter

Buna ziua,

Locuiesc intr-un apartament situat intr-un bloc cu 12 apartamente.
Blocul are curte proprie, gradina cu spatii verzi si acces pietonal (fara parcari). Curtea blocului este proprietate privata, cota parte indiviza intre proprietarii celor 12 apartamente.

In curtea blocului, obisnuiesc sa se joace copiii care locuiesc in bloc, uneori si cu alti prieteni care locuiesc pe strada.

Unul dintre vecinii de la parter, deranjat de galagia care o fac copiii, ne-a spus ca va face tot ce este legal ca sa nu le mai permita copiilor sa se joace (sa alerge, sa mearga, etc) prin fata geamurilor apartamentului lui. Geamurile dau in curtea blocului.

Exista vreo lege de care poate interzice asa ceva?

Copiii se joaca intre orele 16.00 - 20.00, noi parintii copiilor facem tot posibilul sa nu tulburam linistea locatarilor intre orele 22.00-08.00 si 13.00-14.00 conform legii 61/1991

Multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Cu respect,
Daniel

Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2021
2591Daniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 14:04, 13 Mai 2021
Se poate incadra la tulburarea ordinii și liniștii publice.
Faceti referire la Art.2 Punctul 25 (legea 61/1991)?
"tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;"
- tulburarea, fără drept - nu au dreptul sa se joace la ei in curte ?

Atunci ce rol mai are Art.2 Punctul 26 (legea 61/1991)?
"tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora"

Puntul 25 ar elimina puntul 26 ...
Nu legea referitoare la locuinte pentru ca ei nu se joaca nici în locuinta lor nici intr-un loc de joaca.Legea după care amendează politia în general "tulburarea ordinii și liniștii publice" oriunde se produce:pe strada,în parc,la adunari publice,etc.Aici nu are relevanta ora,se poate produce la orice ora și politia amendează micile incidente la care sunt chemati cu "tulburarea ordinii și liniștii publice".Pot apare conflicte,scandal din nimic.Si vine politia și amendează pe cineva.
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2021
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice sandyprs sandyprs Buna ziua. Recent am inceput sa renovez un apartament. Imi souneti va rog care este programul legal de respectare a linistii? As dori sa imi dati si legea care ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica ... csandra csandra doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica respectiv +spatiul dintre doua blocuri , in care se afla un spatiu de joaca amenajat si in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, povestea se intampla in bucuresti in sectorul 3, cand ... Gabriella& Gabriella& Buna ziua, povestea se intampla in Bucuresti in sectorul 3, cand ne-am mutat prin anul 2003 era liniste, de cativa ani nu mai este, in lateralul blocului in ... (vezi toată discuția)