avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Capacitate de exercitiu persoana cu handicap grav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Capacitate de exercitiu persoana cu handicap grav

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca o persoana incadrata in grad de handicap grav, avand cod handicap 5 si cod boala G30, certificat de handicap nerevizuibil, poate depune cerere in vederea eliberarii unei adeverinte din care sa reiasa ca persoana utilizeaza teren. Mentionez ca respectiva persoana nu are desemnat un curator si nici nu are interdictie judecatoreasca. Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: valerica123 , utilizator 09:18, 15 Mai 2021
In speta, poate depune o astfel de solicitare.
Cod 5 ibseamna handicap pentru o boala mintala iar G30, ca are boala Alzheimer. Considerati ca are capacitatea de redacta si a se deplasa la autoritatile publice locale pentru a depune solicitarea respectiva?

Cornel Vasile a scris:

In speta, poate depune o astfel de solicitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Bolnav alzheimer mihaela495 mihaela495 Buna ziua, As dori ceva sfaturi/informatii daca se poate. O persoana cu o varsta inaintata este diagnosticata cu boala Alzheimer, are si certificat de ... (vezi toată discuția)
Instituire tutelă asupra unei persoane cu handicap grav, la implinirea vârstei de 18 ani Stoflea Stoflea Bună ziua. Am un fiu cu handicap grav, iar in luna decembrie implineste 18 ani. Avem un certificat de handicap GRAV CU ASISTENT PERSONAL valabil până la ... (vezi toată discuția)