avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun comun/Bun propriu.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun comun/Bun propriu.

Buna ziua,
In urma cu 5 ani am cumparat impreuna cu sotul meu un imobil, fiind casatoriti sub regimul comunitatii legale. Fiind cu un copil mic in brate si avand incredere in sotul si tatal copiilor mei am semnat de buna credinta ce mi s-a dat. Problema apare acum cand s-a deschis procesul de partaj unde acest bun imobil nu este inclus pentru ca este intabulat ca bun propriu al fostului sot deoarece am semnat o declaratie de renuntare la dreptul de propietate si se pare ca nu am semnat contractul de vanzare. Eu imi amintesc clar ca am semnat contractul pe care l am citit recunosc nu f atent. Azi am primit si o notificare de eliberare a imobilului pe care zice fostul sot il ocup ilegal. Mentionez ca acest imobil este inscris in cartea funciara ca locuinta familiei. Aici locuiesc impreuna cu cei doi minori si nu am un alt imobil. Ce ma sfatuiti? Este tarziu sa contest acea declaratie? Mai pot face ceva ca sa nu ajung in strada cu copiii?
Va multumesc,
Cu stima,
Cristina Popescu
Cel mai recent răspuns: Cristinaxpo , utilizator 12:47, 21 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati divortat deja, notarea ca locuinta a familiei, se radiaza cu hotararea de divort.
Din ce bani s-a cumparat casa ?
Daca nu ati contribuit si banii au fost proprii ai lui, de aceea e si bunul, propriu. Si daca nu ati fi semnat aceasta declaratie prin care sa recunoasteti ca nu ati contribuit, , deci bunul ar fi trecut prin partaj, prezumtia de contributie egala, ar fi putut fi rasturnata si ati fi platit si cheltuieli de judecata daca pierdeati procesul.
Mergeti la un avocat sa vada ce ati semnat si ce mai puteti sa cereti in acest moment legat de imobil, macar un drept de creanta.
Cert e ca e ati semnat, ramane asa.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista o lege care radiaza locuinta familiei cu hotararea de divort? Ce inseamna sa contribui? Am lucrat tot timpul si toti banii i-am pus la comun. Banii lui sunt proprii si ai mei comuni? El are venit declarat minim pe economie, eu de bine de rau am avut tot timpul salariul de la o corporatie.
Si pana dovedeste el de unde a avut banii, eu ce fac iau notificarea lui in serios si eliberez imobilul?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
intrebam cu ce bani ati cumparat casa, ati strans impreuna sau cum ?
Vorbim de locuinta a familiei in timpul casatoriei, nu in afara ei, Dupa divort, se pierde acest statut si sarcina se radiaza din cartea funciara, cu hot de divort.
dvs decideti daca plecati sau nu, dar pana sa hotarati intr-un fel , mergeti la un avocat sa citeasca ce ati semnat si ce scrie in contract.
sau daca vreti, puneti aici .
Va multumesc pentru raspuns,
Cu stima,



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca sa-l înscrie ca bun propriu nu era suficienta o declarație. Puteți introduce dvs.
apartamentul la partaj trebuie studiate actele ca să vi se ofere un sfat competent.

Alte discuții în legătură

Nedivortat/singur/doresc sa cumpar casa.......se poate? david-o david-o Buna seara.Sunt casatorit legal,dar sunt despartit de 10 ani,Am bani pentru a-mi cumpara o locuinta.Doresc sa stiu daca pot,daca exista vreo lege care sa-mi ... (vezi toată discuția)
Proprietate inaintea casatoriei cameleon cameleon As vrea sa va cer un sfat:am ca proprietate un apartament de 3 camere dobandit inaintea casatoriei.Problema este ca intre timp m\'am casatorit si acum as vrea ... (vezi toată discuția)
Divort laviniaraluca laviniaraluca Buna ziua. casatorita din 2007. in 2010 socrii fac act de donatie pe apartament doar sotului, apartamentul fiind al socrilor. pe 15 octombrie 2014 nasc o ... (vezi toată discuția)