avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren cumparat de sotie si nu m-a trecut in contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren cumparat de sotie si nu m-a trecut in contract

Sotia mea a cumparat un teren in anul 2008 cand eu eram plecat din tara i-ar uitandu-ne acuma pe contract apare doar sotia si acolo intr-un paragraf apare ca nu-i casatorita,asa a trecut notarul si sotia a semnat.Ce trebuie sa facem sa ma trec si eu pe contract sau la cartea funciara sa apar si eu ca sot.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 14:10, 4 Octombrie 2010
Buna ziua!
daca imobilul a fost achizitionat in timpul casatoriei , acesta este considerat bun comun ... trebuie sa faceti demersurile necesare la Cadastru ptr. a fi trecuta mentiunea de bun comun , altfel sotia va putea sa dispuna liber de imobil .
Adica sa depuneti certificatul de casatorie la biroul de Carte Funciara pentru a se lua act de faptul ca erati casatoriti cand s-a incheiat contractul de vanzare-cumparare. Cred ca o sa fie nevoie si de o incheiere de indreptare eroare materiala pe care va trebui sa o faca notarul la care ati incheiat contractul si pe care va trebui sa o platiti dvs. Succes !
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
actb, utilizator
Deci trebuie sa ma duc la cadastru sa intreb ce acte trebuie sa duc sa ma treaca si pe mine ca proprietar?.......da imobilul a fost cumparat in timpul casatoriei..........nu o sa avem probleme ca in contractul de vanzare cumparare apare necasatorita?
buna ziua.
se poate afce o rectificare a contractului de vanzare cumaparare.
ulterior cu contractul rectificat si copie legalizata de pe certificatul de castorie faceti modificarea si in CF.
Bunul dobandit in timpul casatoriei , chiar daca nu sunteti parte contractanta, este comun al celor doi soti.
(art.30 , alineatul intai , din Codul familiei stipuleaza in mod clar ca bunurile de la data incheierii casatoriei sunt bunuri comune ale celor doi soti .Alineatul al doilea aminteste ca orice conventie contrara este nula)
In eventualitatea unui partaj ,imobilul e cuprins in masa de impartit.
Insa , se poate recurge la modificarea contractului de vanzare -cumparare , si , ulterior, veti putea proceda la intabulare.

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent andreigeorgiana andreigeorgiana buna ziua!eu si sotul meu am decis sa cumparam un apartament prin programul prima casa!am gasit apartamentul...numai ca abia inainte cu putin timp de a incheia ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare mariusdam80 mariusdam80 Buna ziua. Sunt in situatia sa cumpar ( am deja promisiune de vanzare cumparare semnata in urma cu un an) o locuinta care era on constructie si care acum a ... (vezi toată discuția)
Intabulare gresita - proprietar "casatorit", in loc de "necasatorit" - cum este corect alinamada alinamada Buna ziua! Avem si noi o problema, soacra mea vrea sa vanda un apartament pe care este doar ea proprietara, sotul murind in 1990, iar apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)