avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare boxa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare boxa

Buna ziua, anul trecut am cumpărat un apartament cu boxa. Atat in contractul de vanzare cat si in dicutiile cu proprietarul pe langa aparatament mai este stipulata si o boxa pe care nu mi-a predat-o la cumpararea imobilui si nici dupa desi am avut nenumarate discutii atat cu fostul proprietar cat si cu șeful de asociație.
Desi amandoi stiu ca am dreptul la o boxa, asa cum scrie in contractul de vanzare, niciunul din persoanele mentionate mai sus nu au rezolvat situatia.
Am făcut și plângere la poliție, iar răspunsul lor a fost sa ma adresez Instanței de judecată.
Puteți sa îmi spune-ți ce trebuie sa fac?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:27, 29 Mai 2021
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Responsabilitatea este a semnatarilor contractului de vanzare-cumparare. Vanzatorul nu a predat, cumparatorul de ce a acceptat sa plateasca fara sa intre in posesia integrala a bunului cumparat.
Nu vad ce amestec are asociatia de proprietari.
Notificati vanzatorul sa va predea boxa, in caz contrar urmand a deschide actiune in instanta impotriva sa pentru a-i cere daune materiale si/ sau daune morale.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va adresati instantei dacă nu a-ti avut grija sa verificati înainte de a cumpăra.Posibil sa aveți succes.
Dv ati achizitionat apartament si boxa,dar vamzatorul a depus documente ca boxa este proprietatea sa?
In speta
Asociatia de proprietari nu are nicio responsabiliatte deoarece in fapt exista un contract de vanzare cumparare semnatarii raspunzand pentru clauzele asumate si neonorate
,Notificati oficial vanzatorul cu obligatia predarii boxei-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
a-ti avut > atentie la regulile de gramamtica

mitabiciclista a scris:

Va adresati instantei dacă nu a-ti avut grija sa verificati înainte de a cumpăra.Posibil sa aveți succes.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2021
Jorjetel10, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In general boxele care sunt vandute cu contract sunt individualizate si identificabile (au numar sau alta modalitate de identificare). In fond asa este si firesc, pentru ca boxele, ca si apartamentele nu au cum sa fie identice (difera prin dimensiune, acces, orientare, aerisire s.a.). Mai mult, ar trebui sa aiba documentatie cadastrala... Adica ati cumparat boxa nr. XX si nu o boxa situata la subsol. Reperati care este boxa dumneavoastra si vedeti cine o ocupa. Mai departe trebuie sa faceti demersuri in vederea eliberarii. Cel mai probabil, nefolosind-o, fostul proprietar a permis accesul unui alt vecin caruia ii convine sa se perpetueze situatia.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2021
DinuX, utilizator

Alte discuții în legătură

Identificare pozitie boxa la subsol ebogdan2014 ebogdan2014 Buna ziua, Ma intereseaza cum as putea identifica pozitia unei boxe in subsolul unui bloc. Mentionez ca am achizitionat un apartament, care a venit si cu o ... (vezi toată discuția)
Achizitionare boxa doru6 doru6 O colega a cumparat undeva prin anul 1970 o boxa de la o vecina, vecina care nu era oarecum la acea data proprietara a respectivei boxe in sensul ca facuse ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez boxa jeni1234 jeni1234 Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile ... (vezi toată discuția)