avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA ANULARE DATORIE ASOCIAT
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA ANULARE DATORIE ASOCIAT

Unul dintre asociati s-a hotarat sa renunte la suma cu care a finantat firma la nevoie.Cred ca inregistrarea contabila va fi 758=4551 40000.
Intrebarea mea este daca calculez cumva si tva(cei de la finante au spus ca da) , si atunci ma las pagubasi, si daca venitul respectiv este un venit impozabil, eu asa as vrea pentru ca sunt pe pierdere.
M ultumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 10:36, 8 Ianuarie 2010
Inregistrarea ar fi 4551=758.
Nu trebuie calculat TVA, nefiind livrare de bunuri sau prestare de servicii.
Venitul respectiv intra in baza impozabila, dar daca sunteti in pierdere faceti documentul de "renuntare" doar pe suma care acopera pierderea fiscala. Soldul poate sa ramana in 4551 mult si bine, daca asociatul e binevoitor.

Succes!
Multumesc, insa aceasta inregistrare se face in baza unui document. Acest document este doar o hotarare AGA?, sau mai trebuie ceva?:(
AGA nu poate hotari acest lucru, ci doar ia nota de "iertarea de datorie".
Puteti obtine semnatura asociatului pe un document pe care sa specificati renuntarea lui la rambursarea sumei datorate de societate si va fi suficient pentru justificarea Notei contabile.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inreg.contabile ptr.imprumut Vilcu Gina Vilcu Gina buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, ... (vezi toată discuția)
Imprumut asociat Mihaela Gheorghita Mihaela Gheorghita buna ziua, este corecta inregistrarea 4551=758 cu sume prescrise (nu sunt mai vechi de trei ani, deci nu e cazul), scutite sau anulate, potrivit legii, ... (vezi toată discuția)
Reducere sold cont 455 rodicasuta53 rodicasuta53 Buna ziua! Am si eu intrebare....Societatea are in balanta la sfr anului 2013 un sold f mare la contul 455,o pierdere mare care vine din anul 2011,2012 si ... (vezi toată discuția)