avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Un SRL detine aport in natura un teren si o ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Un SRL detine aport in natura un teren si o constructie.

Buna ziua.
Un SRL detine aport in natura un teren si o constructie. Acestea au fost aduse ca aport in natura la capitaul social in anul 1995 de catre asociat. Societatea in anul 1996 a renovat aceasta constructie pe care ulterior a intabulat-o pe societate in baza actului constitutive care facea dovada aportului in natura.
Acum vrea sa vanda constructia si terenul unei personae fizice.
A intocmit hotararea AGA de diminuare a capitalului social in natura cu aceeasi valoare cu care a fost majorat capitalul in natura la momentul respectiv.
Aceasta hotararea a fost inregistrata la ONRC pentru a fi publicata in monitorul oficial . Acum am inteles ca trebuie sa astept 2 luni sa se publice in monitor aceasta hotararea apoi sa fac act constitutiv actualizat la ONRC.
Eu as dorii sa vand mai urgent aceasta constructie si acest teren.
Se poate inainte de publicare in monitor a acestei horarari?
Daca a fost diminuat capitalul in natura, terenul respective care a fost initial al asociatului revine acestuia in proprietate pe persoana fizica? Sau terenul il vinde tot societatea ?
Vanzarea cumpararea se face neaparat la notariat in baza unui raport de evaluare?
Vanzarea urmeaza sa se faca catre o persoana fizica.
Se factureaza cu TVA?
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Iesire asociat minoritar din sa Cosima Cosima Un asociat (15%) dinntr-un SA doreste sa iasa din aceasta si sa isi retraga terenul cu care a venit in aport! Cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Majorare capital social cu aport in natura manoiuadrian manoiuadrian Buna ziua, Am si eu o intrebare. Doresc sa aduc ca aport la capitalul social al firmei un teren. Terenul imi apartine mie, si sunt si actionar majoritar. Ceea ... (vezi toată discuția)
Capital social mihaigaby mihaigaby Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme? Trebuie vindut firmei? Trebuie evaluat inainte? Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia ... (vezi toată discuția)