avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Capital social

Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme?
Trebuie vindut firmei?
Trebuie evaluat inainte?
Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia pentru un credit bancar?
Cit trebuie sa fie cota de bani varsati ca capital social in funcyie de valoarea terenului?
Am nevoie pentru a infinta o ferma.

Va multumesc anticipat mihai gaby.
Cel mai recent răspuns: elena_26 , utilizator 20:38, 28 Aprilie 2009
Pentru introducerea unui teren in capitalul social se face un raport de ealuare pentru stabilirea exacta a valorii acestuia. Terenul se doneaza sau se vinde firmei , iar capitalul se majoreaza cu valoarea terenului (care se adauga la valoarea capitalui existent deja -de regula 200 lei)
Daca este aport la capitalul social al firmei nu se vinde si nici nu se doneaza firmei.
Va fi aport la capitalul social. Cum se face inregistrarea. Pot sa il declar la o anumita suma ca sa nu trebuiasca sa depun o suma asa mare de lichiditati si dupa aceia sa fac o re evaluare? Trebuie mentionez (modific) si in CF terenului. Cu mentiunea ca e aport la capitalul social al firmei?
Simplul fapt al aportului la capitalul social opereaza transferul de proprietate asupra terenului de la asociat la societate. In acest caz actul constitutiv trebuie sa imbrace forma autentica si sa precizeze valoarea aportului în natură şi modul evaluării. Evaluarea de specialitate nu e obligatorie decat in cazul in care SRL-ul are asociat unic (art. 13.3 din legea societatilor comerciale nr 31/1990). Daca are mai multi asociati, valoarea terenului poate fi stabilita conventional.

Cererea de inregistrare a societatii va trebui sa cuprinda si copii ale actelor de proprietate asupra terenului aportat. Desigur ca transferul proprietatii va trebui inregistrat in cartea funciara a terenului dupa inmatricularea societatii, deoarece acesta este momentul in care opereaza transferul.

Mai intrebati "Cit trebuie sa fie cota de bani varsati ca capital social in funcyie de valoarea terenului?" si nu inteleg la ce va referiti. Aportul in numerar nu are legatura cu aportul in natura. E drept insa ca e obligatoriu sa aveti aport in numerar, dar fara raportare valorica la teren.
Mersi am inteles. Ma ingrijorat faptul ca daca evaluam terenul cu evaluator autorizat la EX. 100.000 Euro ar fi trebuit sa contribui cu 100.000 Euro la capitalul social . Da ma invatat si alt ceva cineva sa fac marire de capital social prin aport de capital social in natura. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Impozitare aport in natura in cazul infiintarii unei societati examinataprofund examinataprofund Se infiinteaza o societate comerciala cu 4 asociati dintre care 3 aduc drept aport un teren in valoare de 500 000 euro(cote:2/8, 3/8. 3/8) iar al 4-lea 500 ... (vezi toată discuția)
Vânzare imobil - parte din capitalul social calin_andrei calin_andrei Buna dimineata, Din experientele voastre, as vrea sa stiu cum se poate vinde mai repede si simplu o parte dintr-un teren adus aport la capitalul social al ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social srl cu obligatiuni de stat mar.ro mar.ro Buna ziua. Se poate majora capitalul social al unui srl cu obligatiuni de stat la purtator in franci aur, emise de guvernul Romaniei in 1929 ? Care este ... (vezi toată discuția)