avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Iesire asociat minoritar din SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Iesire asociat minoritar din SA

Un asociat (15%) dinntr-un SA doreste sa iasa din aceasta si sa isi retraga terenul cu care a venit in aport!
Cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Cosima , utilizator 07:49, 10 Septembrie 2008
Actiunile poate,( exista o procedura care nu este deloc simpla) dar aportul in natura la capitalul social niciodata.
Daca ati venit cu terenul ca aport, contravaloarea lui s-a transformat in actiuni. Iar in privinta vanzarii actiunilor procedura este diferita in functie de de felul societatii : tranzactionata sau nu pe o piata de capital.


Dar, prin diminuarea capitalului social cu valoarea in actiuni a terenului respectiv si retragerea pe acest temei a asociatului !
Nu m-am exprimat eu corect..clar valoarea terenului s-a transformat in actiuni..., dar procedura prin care poate sa isi recupereze terenul m-ar interesa!
Multumesc de rasp..astept in continuare!:D
Drepturile asociatului retras, care i se cuvin pentru cota sa de participare, pot fi stabilite prin acordul asociatilor sau de un expert desemnat de catre acestia. In cazul in care nu se inteleg aceste drepturi se stabilesc in tribunal. Daca asociatii se inteleg si retragerea nu este motivata de vreun diferend intre asociati, acestia pot gasii alte modalitati ca terenul sa ramana in folosinta celui care l-a adus ca aport.
Tocmai asta doresc sa aflu metoda prin care se pot intelege ca sa ii revina terenul asociatului care se retrage!

Alte discuții în legătură

Reducere capital social brendyca brendyca Lucrez pt. o firma care doreste sa vanda un activ o cladire din panouri metalice.Capitalul social e format si din numerar +aport in natura ..exact aceasta ... (vezi toată discuția)
Vânzare imobil - parte din capitalul social calin_andrei calin_andrei Buna dimineata, Din experientele voastre, as vrea sa stiu cum se poate vinde mai repede si simplu o parte dintr-un teren adus aport la capitalul social al ... (vezi toată discuția)
Reducere capital social aport in natura- vandut Csuri84 Csuri84 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca cineva s-a intalnit cu problema mea:) Capitalul social al unei firme este 200 Ron si un autoturism- aport in ... (vezi toată discuția)