avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Dat fiind pandemia, intr-o firma s-a decis ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Dat fiind pandemia, intr-o firma s-a decis ca angajatii ...

Buna ziua,

Dat fiind pandemia, intr-o firma s-a decis ca angajatii sa vina la munca cate 12 ore pe zi urmat de o zi libera, adica intr-o saptamana se vine la lucru 12X2= 24 ore si in urmatoarea 12X3= 36 ore de munca.
In total, intr-o luna alcatuita din 4 saptamani se lucreaza 120 ore. Pentru aceast caz si doar in pandemie angajatii primesc salariul lor intreg prin contract individual in care se mentioneaza si durata de lucru si faptul ca salariul este cel intreg.
Unul dintre angajati prin recomndarea medicului de medicina a muncii este trecut temporar la un program de 6h / zi dar lucreaza zilnic.
Acesta va lucra intr-o luna exact cat colegii sai, adica 120 ore in total.
Cum trebuie platit acest angajat? cu 3/4 din salariul lui intreg sau dupa regula dupa care functioneaza firma in acest moment, adica salariu intreg prestand tot 120 de ore pe luna?


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:26, 9 Iunie 2021
Când s-a trecut la 6 ore/zi , s-a decis si modificarea salariului?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata, in cazul in care un angajat lucreaza cu norma ... Manuela Anton Manuela Anton Buna dimineata, In cazul in care un angajat lucreaza cu norma redusa cu program de 6 ore zilnic (120 ore pe luna la o luna de 20 de zile lucratoare)(dat ... (vezi toată discuția)
Sambata lucratoare liviu f liviu f Caz concret : programul de lucru la firma mea include si ziua de simbata, cu 4 ore. Intrebare : cum pontez angajatii in ziua de Luni ? Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Program lucru 12/24, 12/48 luminita29 luminita29 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un calcul sa inteleg mai bine Luam luna ianuarie pentru un program de 12/24/12/48 avem asa pentru 1 angajat 24.01 - ... (vezi toată discuția)