avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna dimineata, In cazul in care un angajat lucreaza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna dimineata, In cazul in care un angajat lucreaza cu norma ...

Buna dimineata,

In cazul in care un angajat lucreaza cu norma redusa cu program de 6 ore zilnic (120 ore pe luna la o luna de 20 de zile lucratoare)(dat fiind recomandarea medicului de medicina muncii-din motive serioase de sanatate- 3 operatii pe coloana si boala autoimuna invalidanta) si primeste un salariu direct proportional cu norma aceasta de 3/4 din salariul lui, este corect din punct de vedere legal, in conditii normale de munca si lucru.

Dar daca in acelas timp, colegii lui, dat fiind starea actuala instituita din conditii de sanatate lucreaza in regim de 12/24 (10 zile ori 12 ore egal 120 ore pe luna) prin contract individual stabilit de firma cu acestia, sunt platiti cu saalariul lor intreg? Este corect legal, din punct de vedere al normarii muncii si platii acesteia functie de nr de ore lucrate intr-o luna? Intreb doar de situatia si pe durata in care si unii si altii lucreaza tot 120 de ore pe luna.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Va multumesc,

Manuela Anton
Cel mai recent răspuns: Manuela Anton , utilizator 17:30, 13 Ianuarie 2022
Colegii ce durata a timpului de munca o au mentionata in c.i.m.?
Colegii au durata de 12 ore pe zi cu pauza de 48 de ore. Adica pe total luna, aceelas numar de ore ca si mine.
Scuze, 12 cu 24 scrie in contract. Adica o zi lucreaza, una nu. Intr-o saptamana lucreaza 36 de ore (luni, miercuri si vineri) iar in alta 24 de ore (marti si joi) si tot asa alternativ.
Salariul se raporteaza la perioada efectiv lucrata.
Adica ei au salariul intreg desi lucreaza 120 de ore pe luna pentru ca asa este trecut in contractul individual de munca iar persoanei cu 6 ore ii este aplicat procentul de 3/4 din salariu pentru ca lucreaza doar 3/4 ( dar tot 120 de ore din timpul normat) pentru ca asa se aplica legea normarii timpului de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, dat fiind pandemia, intr-o firma s-a decis ca angajatii ... ManuelaAnton ManuelaAnton Buna ziua, Dat fiind pandemia, intr-o firma s-a decis ca angajatii sa vina la munca cate 12 ore pe zi urmat de o zi libera, adica intr-o saptamana se vine ... (vezi toată discuția)
Dilema - intocmire program de lucru, cum fac? ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta, trebuie sa angajez o persoana cu urmatorul program de lucru: Vineri 01.04 - 20.00 Sambata 02.04 ... (vezi toată discuția)
Cum se platesc orele suplimentare? spiridon vasilica spiridon vasilica Poate cineva sa ma lamureasca in privinta platii orelor suplimentare? Spre ex: la noi in fabrica, salariu este de 600 RON net,la un program de 8 ore. Se ... (vezi toată discuția)