avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună dimineața! Sunt divorțată și am doi copii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună dimineața! Sunt divorțată și am doi copii majori. Trăiesc ...

Bună dimineața!
Sunt divorțată și am doi copii majori. Trăiesc în concubinaj cu un bărbat care la rândul sau are un fiu.Sunt proprietara unei case și a doua terenuri.
Dacă voi legaliza relația căsătoridu-ne, fiul sau va avea drept de moștenire asupra bunurilor a căror proprietara sunt deja? Dar asupra eventualelor îmbunătățiri aduse la casa? Menționez ca din punct de vedere a veniturilor eu încasez sume de 6 ori mai mare decât el.
daca va casatoriti si veti deceda inaintea sotului, sotul mosteneste 1/4, practic ia din partea copiilor dvs care va mostenesc integral daca nu va casatoriti.
Daca moate el inainte, copilul lui mosteneste 3/4 din ce are el, si 1/4 dvs.

Buna ziua,

In cazul in care veti oficializa relatia, fiul viitorului sot va avea un drept de mostenire doar asupra bunurilor ce se vor gasi in masa succesorala ramasa de pe urma tatalui sau. Insa, in cazul in care decedati inaintea sotului, la mostenire vor veni copiii dvs si sotul. Fiul sotului va avea un drept de mostenire de pe urma tatalui sau si asupra bunurilor pe care sotul le-a mostenit de la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii delia pop delia pop Buna ziua! Sunt căsătorită, iar soțul meu a mai fost căsătorit și are un copil din fosta căsnicie. Noi acum avem un copil împreună. Înainte de ... (vezi toată discuția)