avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind singura iar tata in concubinaj sau casatorit cu o femeie,vreau sa stiu cand mama nu o sa mai fie in viata,tatal meu care ii port numele poate sa atace ce imi lasa mama mea ? Sau daca mama mea mai are un frate acesta poate sa atace mostenirea mamei mele?Sau trebuie sa faca act de pe acum ca sa imi lase totul mie si ca nimeni sa nu aiba de a face cu venituriule ei lasate mie?Va multumesc anticipat pentru raspuns(uri).O zi buna!:D
Cel mai recent răspuns: jaguar26iunie79 , utilizator 21:40, 12 Aprilie 2010
daca sunt divortati si s-a facut partajul,tatal nu mai are nici un drept;nici fratele nu are dreptul
Nu are cine sa atace.
Tatal nu - sunt divortati. Dupa mama, sunteti unic mostenitor.
Va multumesc pentru timpul acordat!
Inca ceva...daca tatal meu este casatorit cu o alta femeie sau in concubinaj (asta nu stiu sigur),cand tata nu o sa mai fie in viata eu am dreptul la mostenire de la el,tinand cont ca ii port numele de familie si fiind divortat de mama mea de multi ani.Multumesc:D

Alte discuții în legătură

Doresc sa stiu daca tatal de al 2 are drept la casa bunicilor mamei mele rost rost am o casa care a fost a bunicilor care au decedat si la rand a decedat si copilul lor adica mama iar eu am ramas in casa cu tatal de-al 2 vreau sa stiu daca si ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii nelegitimi SVD SVD Ce drepturi de mostenire au copiii nelegitimi (dinafara casatoriei, dar recunoscuti), avind in vedere ca partajul bunurilor comune dintre mine si sotul meu ... (vezi toată discuția)
Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)