Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții mei mi-au promis proprietate și i-au dat-o fratelui ...

Părinții mei mi-au promis proprietate și i-au dat-o fratelui meu

De mulți ani, părinții au spus că îmi vor da proprietatea lor sau cel puțin o parte din ea.

Chiar și atunci când ne-am luptat, a fost în general înțeles că averile ei vor fi împărțite în mod egal (sau ceva apropiat de asta) între mine, cele două surori ale mele și fratele meu - iarna trecută, mi-au promis verbal că cel puțin voi avea / dețin 4 camere în casa. (casa este cam separată în două părți)

Făceam niște documentații generale și aveam nevoie de carte de funciara, așa că tocmai am cumpărat-o de pe site-ul oficial pentru că era mai ușor decât să le cer și am avut un șoc când am descoperit că au donat casa fratelui meu. (care nu a trăit aici timp de 10 ani și este în afara țării și nu a contribuit cu nimic la îngrijirea și la casa lor în comparație cu mine și ceilalți doi frați ai mei) - acum trei ani și nu le spusese nimănui.

(Părinții mei au doar dreptul la habitatie acum)

Cum pot contesta acest lucru? astfel încât eu și frații mei să obținem partea noastră corectă?
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2021
DellJ, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:51, 24 Iunie 2021
dupa ce dansii decedeaza, puteti ataca in instanta acea donatie daca va incalca rezerva succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata divortat decedat -partaj minori la bunurile parintilor alexandina alexandina Buna seara. Suntem intr-o situatie foarte complicata.Fratele a decedat in urma cu o saptamana.A locuit in timpul casatoriei la parintii mei.In urma cu 2 ani au ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu titlu oneros a uzufructului GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, parintii mi-au facut acum un an act de vz-cu cu uzufruct pe casa care o detin. Acum vor sa-mi vanda si uzufructul in ideea ca fratilor mei le vor ... (vezi toată discuția)
In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa au optat soții la căsătorie), soția deține proprietăți personale, doar ale ei, obținute ... (vezi toată discuția)