avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Diferente intre cadastru si cartea funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Diferente intre cadastru si cartea funciara

Buna ziua. Probleme carte funciara. Parintii mei vor sa vinda casa de proprietate. Cum se pot rezolva anumite diferente intre cadastru si cartea funciara. Pe cadastru sint desenate toate anexele de linga casa (care exista, sint magazii in caramida) dar in cartea funciara nu exista (nici in schita nici intabulate). Nu pot sa inteleg de ce nu sint puse in cartea funciara. Cum putem sa rezolvam, cui putem sa ne adresam? Se poate cere o rectificare ? Am vorbit cu cadastristul care a facut totul in 2014 dar nu m-a lamurit si pare nu a fi de acord cu aceasta modificare ceruta de noi. Altul mi-a zis ca nu se poate face nimic, ca ar fi ilegal. Alt cadastrist m-a sfatuit sa se faca o indreptare de eroare. Multumesc anticipat pentru raspunsul i.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:19, 28 Iunie 2021
Anexele apar in schita pentru ca au fost identificate pe teren de catre cadastrist si intr-adevar, ar fi fost ilegal sa se faca ca nu le-a vazut. Constructiile nu apar ca intabulate pentru ca nu i-ati dat persoanei care a facut masuratorile acte de proprietate pentru aceste constructii. Acum, daca ele inca exista pe teren, va ramane sa le intabulati. Fie, daca aveti, mergeti la OCPI cu autorizatia de construire fie, daca au fost construite fara autorizatie, solicitati primariei sa va elibereze pe numele parintilor un certificat pentru atestarea posesiei sub nume de proprietar, in care sa apara anexele, cu mentionarea suprafetelor si a anului in care au fost construite. Nu a fost nici o eroare, nu aveti ce cerere de rectificare sa faceti daca ati explicat corect situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa noua prin programul national de cadastru si cf Marinica Ion Marinica Ion Buna ziua, Am construit o casa in Stejaru-Teleorman, in 2014 si am finalizat-o in 2015, pe un teren dobindit prin sentinta judecatoreasca. Pentru casa am ... (vezi toată discuția)
Validare carte funciara pentru un teren ce are o constructie ilegala pe el Romică Stoica Romică Stoica Am o problema cu o suprafata de teren concesionata pentru care vreau sa fac carte funciara. Pe acest teren a fost construit, partial, un grajd de un vecin ... (vezi toată discuția)
Corectie cote / suprafețe gresite in intabulare VIAA VIAA Buna ziua! Rugăm suport pentru rezolvarea următoarei situații: [b]1. Imobil:[/b] a. Suntem proprietarii unui apartament dobandit prin CVC pe legea ... (vezi toată discuția)