avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită inadmisibilitate contestatie executare clauze abuzive
Discuție deschisă în Executare silită

inadmisibilitate contestatie executare clauze abuzive

Buna ziua.
Am depus o contestatie la executare care a fost respinsa si as dori sa depun apel, insa nu stiu daca as avea castig de cauza. o sa descriu pe scurt sitatia mea . In anul 2017 s-a obtinut incuviintarea de executare silita, executorul a pus-o in aplicare. Numai ca, eu nu am venituri pe persoana fizixca si nici bunuri , astfel in noiembrie 2019 executorul a onchis dosarul pentru lipsa de bunuri urmaribile.
In decembrie 2021, creditoarea, a depus la alt executor, o cerere de incuviintare a executarii si instanta a admis acesta noua cerere. Noul executor a inceput executarea silita pe baza acestei noi cererei de executare.
Am depus contestatie la executare , in care am solicitat constatarea prescrierii dreptului de a cere executarea silita dar si necertitudinea creantei datorita clauzelor abuzive.
Prescrierea dreptului de a cere executarea silita s-a bazat pe fatul ca, depunand o noua cerere de executare practic creditoare a renuntat de buna voie la cealalta executare si astfel nu se intrerupe prescrierea( ultima plata si scadenta anticipata a fost in dec 2016.
Cu toate acestea, instanta a respins prescrierea dreptului de a cere executare silita, dar si contestatia la executare, iar in acest caz raman practic 2 hotarari de executare valide pentru acelasi contract la acelasi creditor. Daca a respins prescrierea dreptului de a cere executare asilita, nu trebuia sa admita contestatia la executare pentru autoritate de lucru judecat - hotararea de incuviintare a executaruii din 2017?
Referitor la clauzele abuzive :" Admite excepţia inadmisibilităţii motivelor de contestaţie vizând caracterul abuziv al clauzelor, invocată din oficiu. Respinge contestaţia la executare în privinţa motivelor vizând caracterul abuziv al clauzelor din contractul de credit, ca inadmisibilă ". Daca depun apel si invoc hotararea CEDO 675/2019 parca era , in care se spunea ca contestatia la executare privind clauzele abuzive se poate depune oricand , dar si faptul ca acestea pot fi invocate chiar si din oficiu de instanta, am sanse sa mi se admita apelul"
Multumesc mult pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: Chestiuta , utilizator 22:50, 3 Iulie 2021
Angajati un avocat care sa se aplece asupra spetei dv. in concret.
Buna seara. va dati seama ca am avut un avocat angajat , si am platit o suma destul de mare, cu eforturi, insa nu imi mai permit si in apel, De asta am apelat la dv. Speram la o parere referitoare la aceasta speta.

PS. Oamenii, de multe ori, apeleaza la aceste site-uri pentru ca avocatii care-i au ii lasa cu ochii in soare dupa ce-si iau banii. Si o spun in cunostinta de cauza, am patit eu, sora mea dar si o matusa( in judete diferite, ani diferiti). Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iulie 2021
Chestiuta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire notificare plata bej - dupa 2 ani de la respingerea incuviintarii executarii silite, pentru aceeasi creanta Notsure Notsure Buna ziua! Am primit o notificare de plata datorie pentru o creanta, de la acelasi BEJ, pentru aceeasi creanta pentru care instanta a dat in 2017 respingere ... (vezi toată discuția)
Situatie executare silita remusbv8 remusbv8 Buna ziua, Am fost executat silit pentru niste credite din 2018 pentru un IFN dar dupa verificare pe acele contracte de credit nu apare semnatura mea fizica ... (vezi toată discuția)
Lnvestire formula executorie leus leus Un contract de credit nu este ajuns la scadenta,dar s-a intirziat cu plata 2 luni si jumatate pe motive medicale(februarue -martie 2006) demonstrate bancii, ... (vezi toată discuția)